Verve ontwikkelt rebranding voor Nederlandse insurtech Insify

Verve ontwikkelt rebranding voor Nederlandse insurtech Insify

Digital branding agency Verve creëerde met Insify, de Nederlandse insurtech voor het mkb en zzp’ers, een merkstrategie en visuele identiteit die zowel Insify’s digitale aanbod, als haar passie voor ondernemerschap naar voren brengt. Het design, geïnspireerd door de David versus Goliath-mentaliteit van Insify, reflecteert zowel de waarden van het bedrijf als de cultuur.

Europese groeiplannen

Insify's eerdere visuele identiteit – in-house ontworpen – was vooral bedoeld voor een snelle entree op de Nederlandse markt. Maar met Europese groeiplannen in het vooruitzicht werd het snel duidelijk dat Insify haar visie op grotere schaal moest communiceren.

Jort de Vries, medeoprichter en designer van Insify: "Nu we actief zijn in Frankrijk, Duitsland én Nederland, is het nog belangrijker om te laten zien wie we zijn en waar we voor staan. We hoorden vaak tijdens focusgroepen en gesprekken met klanten dat ze zo verrast waren door de passie en energie van iedereen die bij ons werkt en dat dat totaal niet zichtbaar is in onze uitingen. Tegelijkertijd zagen we door de competitie in het buitenland de noodzaak ons sterker te positioneren, dus moesten we aan de slag."

Keep going-narratief

Nermin Camo, merkstrateeg bij Verve: "Insify wilde echt anders zijn dan de rest. In plaats van te focussen op de risico's van ondernemen – zoals de meesten doen – besloten we namens Insify juist het ondernemerschap te vieren. Dit komt naar voren in het Keep going-narratief van het merk en in de gehele visuele identiteit."

Jort de Vries: "Een sterke merkstrategie zit ‘m niet in één ding. Het zit ‘m juist in de beleving voor de gebruiker op alle touchpoints. Van social-ad tot landingspagina, van onze e-mails tot ux-copy en je polisblad. Het was dan ook een flinke klus om ons hele product in drie landen in één keer te rebranden. Het was zo gaaf om te zien hoe enthousiast iedereen intern keihard heeft gewerkt om dit uit te rollen. Ik had niet verwacht dat dit zoveel impact zou hebben op de bedrijfscultuur."

www.verveagency.com

www.insify.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

SUNT Food kiest voor NEEW als strategische en creatieve partner

01-07-2024 | 14:45:00
Samen met creative agency NEEW heeft SUNT Food de afgelopen maanden gewerkt aan de fundamenten voor een nieuwe merkpositionering.

NOSUCH verzorgt rebranding Chane

25-06-2024 | 09:41:00
Na de recente overnames van Alkion Terminals en Maastank gaat Koole Terminal Group verder onder de nieuwgekozen naam Chane

Globrands herlanceert als verbale agency voor merken in beweging

19-06-2024 | 17:03:00
Met een vernieuwde visie en een frisse visuele identiteit positioneert Globrands zich als verbal agency dat merken in beweging zet

Datingapp Inner Circle introduceert andere visuele identiteit

04-06-2024 | 12:06:00
Ze willen hun members meer fun en gemak bieden door zich te richten op het bij elkaar brengen van mensen die zich in dezelfde cirkels bewegen

The Others vernieuwt merkidentiteit van de SAN

22-05-2024 | 12:09:00
Het doel was om de bestaande SAN-identiteit te versterken en het gebruikte Accent te behouden

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.