Marketing Report
VIA Taskforce Creative verwelkomt eerste AI-persoonlijkheid nieuws

VIA Taskforce Creative verwelkomt eerste AI-persoonlijkheid

De Taskforce Creative van branchevereniging VIA verwelkomt Esther Olofsson, AI-persoonlijkheid en virtual human. Met deze samenwerking tussen mens en kunstmatige intelligentie nemen VIA en Esther een flinke stap richting de toekomst van het communicatievak.

Virtual human

Esther Olofsson is een creatie van creatief bureau RAUWcc. Sinds haar geboorte in 2019 heeft ze zich ontwikkeld tot een steeds zelfstandiger AI-gegenereerd personage. Via haar Instagram- en LinkedIn-pagina is te volgen hoe Esther de hele wereld over reist en ondertussen steeds realistischer wordt. Bij VIA Taskforce Creative gaat Esther een geheel nieuwe uitdaging aan. Als lid van de taskforce zal ze wekelijks autonoom content plaatsen op de LinkedIn pagina van VIA. Zo houdt ze de volgers van branchevereniging VIA op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI.

Transparantie

Een foutje is menselijk: eventuele onnauwkeurigheden of zelfs fouten in Esthers updates zullen bewust niet door de taskforce worden verwijderd. In plaats daarvan worden deze in de comments besproken, wat zorgt voor een dynamische en interactieve dialoog over de beperkingen en ontwikkelingen van AI. 

Maarten Reijgersberg, de bedenker van Olofsson, directeur van RAUWcc en lid van de taskforce: "Net als dat we #ad en #spon hebben voor advertenties in video's van influencers, moeten we ook kijken naar een #aigen of iets dergelijks."

In lijn met deze visie zullen de posts van Esther voorzien zijn van de hashtag #aigeneratedcontent, met de disclaimer dat de tekst direct door Esther is geplaatst zonder tussenkomst van het bureau van VIA.

Samenwerking met de taskforce

De samenwerking tussen VIA en Esther Olofsson belooft niet alleen te zorgen voor vernieuwende inhoudelijke updates, maar opent ook de discussie over de rol van AI in moderne media en communicatie. Tegelijkertijd leert het ons veel over de samenwerking tussen mens en (verpersoonlijkte) technologie.

Ruben Sondaar, Taskforce-voorzitter: "Esther weet precies wat er speelt op het gebied van AI en ze kan zeer consequent content produceren. Zulke talenten zijn een aanwinst voor onze taskforce, die bestaat uit mensen met verschillende creatieve expertises. Ze is op dit moment nog niet zo mondig tijdens onze vergaderingen, maar wellicht kunnen we haar in de toekomst ook in real-time inhoudelijke vragen stellen, of komt ze op eigen initiatief met toffe thema's die we als groep kunnen behandelen."

In oktober verschijnen de allereerste updates van het nieuwste lid van de taskforce op LinkedIn.

www.vianederland.nl

 

Lees ook:

36 inzendingen voor de Effie Awards 2023

12-09-2023 | 12:04:00
Op donderdag 16 november zal bekend worden wie er een plek op het podium verdient en een Bronzen, Zilveren of Gouden Effie in de wacht sleept

MWG en VIA gaan samen verder onder de naam VIA

31-08-2023 | 17:10:00
Tijdens een ingelaste algemene ledenvergadering hebben de leden van VIA en MWG unaniem ingestemd met een fusie tussen beide brancheverenigingen

[Interview] Saskia Baneke-Delfgaauw (VIA) over de fusie van VIA met MWG

04-08-2023 | 18:40:00
MWG werd in 1971 opgericht als Vereniging Mediawerkgroep en noemt zich al lange tijd MWG, vereniging voor commerciële communicatie. Op 1 januari 2021 fuseerden de VEA (Vereniging Erkende reclame-Adviesbureaus) die in 1917 was opgericht met IAB Nederland tot VIA Nederland

Brancheverenigingen VIA en MWG willen fuseren

28-07-2023 | 12:42:24
Brancheverenigingen VIA en MWG zijn voornemens per 1 september 2023 te fuseren en samen verder te gaan onder de naam van VIA

Winnaars Programmatic Awards 2023

16-06-2023 | 15:12:00
Branchevereniging VIA heeft de winnaars van de Programmatic Awards 2023 bekendgemaakt
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.