Videoland en Ad Alliance met Branded Strip en Eye Catcher

Videoland en Ad Alliance met Branded Strip en Eye Catcher

De streamingdienst Videoland en het reclameverkoopbedrijf Ad Alliance zijn enkele weken geleden begonnen met het aanbieden van zogeheten Branded Strip en Eye Catcher mogelijkheden.  Dit gebeurt bij Ad Alliance onder de noemer Team Early. Zowel Ad Alliance als Videoland zijn onderdeel van RTL Nederland.

Branded Strip

De Branded Strip biedt adverteerders de mogelijkheid om een hele strip op het Videoland platform te claimen. Deze strip is zichtbaar op de homepagina en brengt advertentiemogelijkheden geheel in stijl van de adverteerder.

In de (S)AVOD-tier van Videoland zijn de eerste uitingen te zien van dit product. Albert Heijn heeft een grote campagne gelanceerd rondom afgelopen De Paasdagen (in combinatie met familiefilms), Nivea in samenwerking met Echte Gooische Moeders en Magnum als aanvulling op het recente partnership bij Married At First Sight.  

Eye Catcher

Zodra de kijker van het programma op de pauzeknop drukt, komt een kleine catalogus van artikelen tevoorschijn die in die specifieke aflevering zijn gepasseerd. Door middel van een QR-code kan de kijker direct naar de site van de betreffende adverteerder voor meer informatie rondom de artikelen

Daarmee is de Eye Catcher een dynamische doorvertaling van de eerder uitgerolde Pauze Ad. Middels de Eye Catcher is het voor adverteerders mogelijk om specifieke producten, die zichtbaar zijn in het programma, in de etalage te zetten.

Een voorbeeld hiervan is de recente samenwerking tussen Eijerkamp. en Kopen Zonder Kijken. 

Carla der Kinderen, Director Marketing, Intelligence & Operations bij Ad Alliance: "Vanuit Team Early testen én introduceren we nieuwe producten in een vroeg stadium waarbij we feedback uit de markt ophalen en implementeren. Adverteren in een SAVOD-omgeving vraagt namelijk om het vinden van een goede balans tussen een optimale kijkbeleving voor consumenten en innovatieve advertentiemogelijkheden.

De feedback die we in een vroeg stadium ophalen is hierin essentieel voor de verdere ontwikkeling van zulke producten. De Branded Strip en Eye Catcher zijn goede voorbeelden van de sweetspot tussen consument en adverteerder in een premium streaming-omgeving.”

Effect-onderzoek

Voor adverteerders die op dit moment op de Branded Strip instappen wordt vanuit Team Early effect-onderzoek aangeboden. In het onderzoek wordt gevraagd naar herkenning, waardering van de uiting en gevraagd gedrag/actie naar aanleiding van de uiting.

De uitkomsten helpen bij het bepalen van de definitieve invulling van het product. Onderzoek naar de Branded Strip en Pauze Ad (waar de Eye Catcher een doorvertaling van is) laat zien dat beide producten advertentievormen zijn die goed opvallen, tegelijkertijd niet storend zijn en interesse opwekken bij de kijker. Creatie van de uiting is hierbij heel belangrijk. 

SAVOD-propositie Ad Alliance

De Branded Strip en Eye Catcher zijn vooralsnog alleen in te zetten bij Videoland. Op termijn zullen beide advertentievormen mogelijk ook beschikbaar worden bij HBO Max en SkyShowtime waar Ad Alliance ook de reclame voor verkoopt. Pauze Ad rolls worden inmiddels ook bij HBO Max aangeboden.

www.adalliance.nl

www.videoland.com

www.rtl.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Interview] Carla der Kinderen (Ad Alliance/RTL Nederland): Het doel is de leidende partij te zijn in het SAVOD-domein

05-07-2024 | 00:02:00
Carla der Kinderen is Director Marketing, Intelligence & Operations bij Ad Alliance (RTL Nederland). We spreken haar over onder meer de ontwikkelingen op het vlak van SAVOD bij Ad Alliance

Ton Rozestraten (Ad Alliance) maakt gehakt van NMO in Cannes - inmiddels weer full commitment

04-07-2024 | 23:51:00
Ton Rozestraten heeft zich namens Ad Alliance (Nederland) tijdens een door (het internationale) RTL Ad Alliance georganiseerd evenement op het zogeheten RTL Beach in Cannes met zeer harde woorden uitgesproken tegen het beleid van het NMO (Nationaal Media Onderzoek) en dreigde desnoods (met Screenforce) uit NMO stappen

RTL AdAlliance organiseert RTL Beach tijdens Cannes

11-06-2024 | 09:47:00
RTL Beach zal de hub zijn voor internationale adverteerders en bureaus om in contact te komen met Europese media en technologie.

Ad Alliance sluit overeenkomst met Paramount voor reclameverkoop SkyShowtime

22-05-2024 | 09:59:00
Ad Alliance (onderdeel van RTL Nederland) heeft met Paramount Global een overeenkomst gesloten voor de verkoop van reclamezendtijd bij de streamingdienst SkyShowtime

RTL Nederland en Talpa Network starten met adressable reclame op televisie

17-05-2024 | 10:30:00
Addressable reclame komt bij de zenders van RTL Nederland en Talpa Network (onder voorbehoud) rond 17 juni 2024 grootschalig beschikbaar. Dit blijkt uit navraag van Marketing Report bij de betrokken partijen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.