Virtual Reality-platform Nu:Reality met tweede programma Inner Journey

Virtual Reality-platform Nu:Reality met tweede programma Inner Journey

Nu:Reality, een initiatief waarbij Virtual Reality in de vaste programmering van filmtheaters wordt opgenomen, presenteert vanaf 23 maart 2023 zijn tweede programma Inner Journey.

Vijf internationale VR-ervaringen verdiepen vormen samen een immersieve reis door bijzondere persoonlijke verhalen die het perspectief op de wereld en het menszijn doen verbreden.

Het gaat daarbij om vragen als: Wat maakt ons mens? Hoe is onze identiteit verbonden met de wereld om ons heen? Hoe navigeren we persoonlijke vraagstukken en de grenzen van onze realiteit?

Grote vraag

Babette Wijntjes, initiatiefnemer van Nu:Reality: “We zijn overdonderd door het succes van Nu:Reality. Het eerste programma was in de eerste weken volledig uitverkocht en we krijgen enorm goede feedback van zowel de bezoekers als de filmtheaters. Er is duidelijk een grote vraag naar een nieuwe vorm van het vertellen van visuele verhalen en we kijken er dan ook erg naar uit om het publiek op een nieuw VR-programma te kunnen trakteren.”

Ruud Vos, programmamaker Lux Nijmegen: "De zalen zijn na twee maanden nog steeds goed gevuld, en tijdens de ervaring kijkt iedereen gulzig rond. Vrijwel alle bezoekers die de virtuele ervaring uitstappen zijn flink onder de indruk, om vervolgens in een jubelstemming weer de alledaagse realiteit te betreden. De bezoekers noemen het bijzonder, een hele beleving en kunnen soms weinig meer uitbrengen dan wauw.”

Het programma bestaat uit vijf ervaringen, te beleven in een van de individuele VR-installaties van het theater of samen in de bioscoopzaal. Door het gebruik van een VR-headset worden de zintuigen geprikkeld en belandt de bezoeker in een driedimensionaal landschap.

Nu:Reality is een initiatief van Cassette in samenwerking met Diversion Cinema en wordt geprogrammeerd in De Schuur Haarlem, LUX Nijmegen en LantarenVenster Rotterdam. Het eerste programma Journey Beyond Belief ging in december van start en is nog tot en met 22 maart te zien in de deelnemende filmtheaters. Inner Journey loopt tot eind juni.

www.nureality.eu

www.cassettestories.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.