Virtue ontwikkelt Europese campagne voor fietsmerk Lapierre

Virtue ontwikkelt Europese campagne voor fietsmerk Lapierre

Virtue, het creatieve bureau van Vice Media, heeft een Europese campagne ontwikkeld voor het fietsmerk Lapierre (onderdeel van Acell Group). Daarbij is de tagline en merkfilosofie voortaan Ride Your Next. Daarmee wordt het 75-jarig jubileum van het merk ingeluid en tegelijkertijd hun toewijding aan de merkbelofte om iedere fietser een uitmuntende ervaring te bieden. 

In een categorie die geobsedeerd is met de fysieke prestaties van de fietser en de techniek achter de fietsen, onderscheidt Lapierre zich volgens eigen zeggen met deze campagne van concurrenten door een filosofische aanpak waarbij de fiets een middel is om nieuwe, ongekende hoogtes te bereiken.

In de film komen verhalen van bekende en opkomende fietsers samen en komt de Ride Your Next filosofie tot leven in een circulair verhaal waarbij de kijker zich afvraagt of de fietser net geëindigd is of juist net begint. Vanuit de optiek van een enkele fietser wordt de kijker meegenomen van de fysieke wereld van de fietser naar hun mindset. Uiteindelijk rijden alle fietsers samen, verenigd door hun mentale doorzettingsvermogen, op zoek naar verbetering voor hun volgende rit, de volgende bocht, de volgende finish. Ride Your Next toont de ambitie van Lapierre om hun fietsen nog beter te maken en fietsers in staat te stellen zichzelf naar het volgende niveau te tillen.

Dorian Tabeau, Global Brand Director Lapierre: “Bij Lapierre streven wij er altijd naar om de prestatie van onze riders te verbeteren. In tijden van onzekerheid, kunnen mensen op de fiets de kracht van de geest ontsluiten - en de fiets de rest laten doen. Door onze samenwerking met Virtue kunnen we communiceren dat we niet alleen eersteklas fietsen verkopen, maar ook onze toewijding om ons publiek te begrijpen en te voldoen aan hun behoefte om nog beter te presteren.”

Pascal Rotteveel, ECD West Europa bij Virtue: “Wat Lapierre uniek maakt in deze markt is hun nadruk op de mentale strijd en interne dialoog die herkenbaar is voor iedere fietser. Dit menselijke inzicht was het startpunt voor een creatief concept dat zich erop richt om Lapierre een plek te geven in het hart van cultuur. In plaats van de focus te leggen op praktische functionaliteit laat dit werk het belang zien van de geest en mindset in het behalen van een uitmuntende prestatie.”

Naast de video bestaat de campagne uit een contentserie waarin topcoureurs van Lapierre, zoals Evita Muzic, Isabeau Courdurier en Adrien Dailly praten over hun volgende grote doel of prestatie. Dit kan gaan over het winnen van de Tour De France, de Enduro World Series of het bereiken van de top. Dit zijn persoonlijke gesprekken waarin de innerlijke motivaties en doelen van de wielrenners naar voren komen.

Het werk komt in navolging van voorgaande Virtue campagnes voor Accell Group zoals One Team, One Spirit en de lancering van hun E-Zesty e-MTB.Credits: Accell Group: Barry Schmits | Lapierre: Dorian Tabeau | Virtue | Executive Creative Director: Pascal Rotteveel | Creatiev Director: Will Lowe | Producer: Annina Bottesh |Account Director:  Thamar Herbschleb |  Project Manager: Julie Cousty | Strategy Director: Munise Can | Production Company: Hier Soir | Director Poduction Company: Killian Lassablière | Photographer: Manuel Obadia-Wills

www.virtueworldwide.com
www.vice.com
www.lapierrebikes.com
www.accell-group.com

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.