Vodafone introduceert Belong(r)ing tijdens Utrecht Pride

Vodafone introduceert Belong(r)ing tijdens Utrecht Pride

Als hoofdsponsor van Utrecht Pride onthulde Vodafone afgelopen donderdag de Belong(r)ing. De Belong(r)ing staat symbool voor verbondenheid en is een uitnodiging om tijdens de Pride contact te maken. Op deze manier ondersteunt Vodafone het thema van Utrecht Pride 2024: U Belong. Door de verschillende kleuren ringen worden bezoekers uitgenodigd om te ruilen met elkaar, zodat mensen op een laagdrempelige manier verbinding met elkaar maken.

Risico van eenzaamheid

Uit onderzoek van Movisie blijkt dat personen van de LHBTQIA+-gemeenschap meer risico lopen om zich eenzaam te voelen. Een gebrek aan sociale steun en acceptatie kan leiden tot gevoelens van isolatie, daarom is de Pride als dé dag van de LHBTIQIA+-gemeenschap een uitgelezen moment om de verbinding met elkaar aan te gaan. Het is een uitnodiging aan iedereen om zichzelf te zijn en samen te komen in liefde en trots. 

Oproepen tot verbinding

Vodafone vindt het daarom belangrijk om onderlinge connecties in de community te stimuleren. Om de verbinding tijdens Pride tastbaar te maken introduceert zij de Belong(r)ing. Dit is een set van vijf ringen, bestaande uit een opvallende ring en vier kleinere ringen in verschillende maten en kleuren. Het idee is dat iedereen die een set heeft, ringen moet ruilen om op elke vinger een ring van een andere kleur te dragen. Zo kom je in contact met anderen die ook de Belong(r)ing dragen. Door de ring te dagen geef je als bezoeker van de Pride aan dat je openstaat voor een praatje en nieuwe connecties. Daarmee draagt Vodafone uit: U Belong, I Belong, We Belong. 

Het ontwerp van de ring is bedacht door Utrechtse Queer-designer Jade Hermans. Ze legt uit waarom ze hier graag aan heeft mee willen werken: "Iets terug kunnen doen voor mijn community tijdens Pride, het moment van het jaar waar wij centraal staan, was voor mij een no-brainer. Een ring is al het symbool van verbinding, maar met mijn design help ik mensen graag om de eerste stap te zetten in het maken van een connectie en elkaar ontmoeten."

Voor de campagnebeelden van de Belong(r)ing stonden leden van het medewerkersnetwerk Queers Connected model. Queers Connected is het LHBTQIA+-netwerk binnen VodafoneZiggo en bedoeld om voor deze groep een veilige werkomgeving te creëren.

Fleur van Beem, Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation bij VodafoneZiggo: "Niemand in de community zou zich alleen moeten voelen, maar toch kampen bovengemiddeld veel personen in de community hiermee. Wij proberen dat intern zelf aan te pakken met onder andere ons Queers Connected-netwerk. Met de Belong(r)ing brengen we de verbinding die wij intern proberen te stimuleren ook naar de rest van de queer-community. Plezier en vooruitgang met elke verbinding zit in de kern van ons bedrijf, dus ik ben er trots op dat Vodafone op deze manier iets doet voor de community en verbinding tastbaar maakt."

Robert Kalff, voorzitter van Utrecht Pride: "Het thema U Belong van Utrecht Pride dit jaar is gekozen om ervoor te zorgen dat niemand meer twijfelt om zich thuis te voelen bij onze Pride. Dat Vodafone hieraan wil bijdragen op deze tastbare manier vinden wij een prachtig iets en getuigt van onze mooie samenwerking."

Iedere bezoeker van de Pride Utrecht kan een Belong(r)ing in ontvangst nemen. Bekende leden uit de LHBTQIA+-community zijn hierbij aanwezig om de gedachte achter de ring over te brengen. Aanwezig zullen zijn Scarlet & Joyce (ikvrouwvanjou),Yuani en Babs op de beat. Zij zullen de ringen, samen met VodafoneZiggo medewerkers, uitdelen. Zij moedigen je ook aan om andere Belong(r)ing-dragers te ontmoeten en samen alle kleuren te ruilen.

Niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door werkt VodafoneZiggo aan een inclusieve samenleving en een positieve werkomgeving voor queer-collega’s. Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusiviteit (DE&I) in de volle breedte is geïntegreerd in de bedrijfsstrategie van VodafoneZiggo. LHBTQIA+-inclusiviteit is hier een onlosmakelijk onderdeel van.

www.vodafoneziggo.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Stephen van Rooyen per 1 september 2024 CEO van VodafoneZiggo

21-05-2024 | 09:24:00
Stephen van Rooyen is per 1 september 2024 benoemd tot CEO van VodafoneZiggo. Hij volgt daarmee Jeroen Hoencamp op die het bedrijf per 1 mei 2024 heeft verlaten na ruim 7 jaar en daarvoor ruim 11 jaar bij Vodafone werkte

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange en Telefonica starten joint venture digitale reclame

13-02-2023 | 11:46:00
Vodafone, Deutsche Telekom, Orange en Telefonica starten een joint venture voor de exploitatie van digitale reclame in de vier grote EU-landen Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië alsmede het Verenigd Koninkrijk

VodafoneZiggo: Robin Kroes en Fleur van Beem krijgen andere directiefunctie na vertrek Marcel de Groot

17-08-2022 | 16:36:42
Robin Kroes en Fleur van Beem krijgen een andere directiefunctie bij VodafoneZiggo. Dit is een gevolg van het vertrek van Marcel de Groot die een directiefunctie bij Vodafone Deutschland krijgt

Vodafone maakt gebruik van GumGum's contextuele intelligentieplatform

11-07-2022 | 13:32:00
GumGum en Vodafone hebben een strategische samenwerking aangekondigd waarbij het multinationale telecommunicatiebedrijf gebruik heeft gemaakt van GumGum's contextuele intelligentieplatform, VerityTM, om de aankoopintentie rond de Samsung Galaxy Z Flip3 te verhogen

VodafoneZiggo benoemt Annemieke Nol tot Director Corporate Communications & External Engagement

03-11-2021 | 22:22:00
Ze volgt daarmee Ernst Moeksis op, die in augustus 2021 als interim was aangesteld en nog tot eind november 2021 aanblijft

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.