Marketing Report
VodafoneZiggo stopt met eigen VOD-aanbod; vervangen door SkyShowtime

VodafoneZiggo stopt met eigen VOD-aanbod; vervangen door SkyShowtime

VodafoneZiggo stopt met zijn eigen VOD-aanbod. Dit wordt in het najaar voor de Ziggo-abonnees die thans het Movies & Series L en Movies & Series XL-pakket of TV Max afnemen, vervangen door de VOD-dienst SkyShowtime (van Comcast/NBCUniversal en Paramount). Films die thans nog beschikbaar zijn bij Movies & Series L & XL blijven nog enige tijd beschikbaar.

In juni 2023 sloten SkyShowtime nog hun eerste distributieovereenkomst. Bij VodafoneZiggo hebben thans 1 miljoen abonnees een abonnement op Movies & Series L, Movies Series XL en/of TV Max die toegang hebben tot de VOD-content. De aankondiging is opvallend, aangezien VodafoneZiggo sinds de start van VOD op zijn eigen platform actief is met een eigen aanbod. Met de aankondiging krijgt de tot nu toe relatief kleine VOD-dienst er 1 miljoen klanten bij.

Per direct is overigens een selectie van het aanbod van SkyShowtime beschikbaar gekomen voor abonnees van Movies & Series L en XL alsmede TV Max.

Desgevraagd stelt VodafoneZiggo dat met de komst van de vele streamingdiensten de afgelopen jaren, de rechten van de films en series van achterliggende studio's veelal toegekend aan de eigen platformen. Daarom innoveert VodafoneZiggo volgens zichzelf continu om zijn klanten het beste aanbod te blijven bieden via ons platform. Het vervangen van Movies & Series (X)L en bundelen van SkyShowtime hoort in de optiek van het kabelbedrijf bij die strategie.

Samenwerking

Robin Kroes, Executive Director Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: "Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor Ziggo en versterkt onze toewijding aan het leveren van de beste entertainment-ervaring aan onze klanten. Door samen te werken met SkyShowtime verrijken we ons tv & streaming-platform en bieden we een groot deel van onze klanten een nog beter aanbod van films en series, als onderdeel van hun Ziggo-abonnement.”

Monty Sarhan, CEO Van SkyShowtime: "We zijn trots op onze samenwerking met Ziggo. Vandaag markeert de volgende fase in dit partnerschap, waarbij SkyShowtime helpt om Ziggo's tv-aanbod te verrijken en consumenten echte waarde te bieden met ons premium entertainmentaanbod. We zijn verheugd dat nog meer abonnees in Nederland toegang krijgen tot ons aanbod van nieuwe en exclusieve films en series."

Ziggo-klanten met een abonnement waarin SkyShowtime niet is gebundeld, kunnen zich via Ziggo op SkyShowtime abonneren voor een prijs van €6,99 per maand. Ziggo blijft overigens ook streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland, NPO Plus, Prime Video (Amazon) en Cinetree aanbieden.

De pluspakketzenders met meer dan 40 themazenders blijven voor Movies & Series XL beschikbaar, evenals via het losse TV Zenders Pluspakket.

www.vodafoneziggo.nl

www.ziggo.nl

www.skyshowtime.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Viaplay komt met reclameversie streamingdienst

24-04-2024 | 01:35:00
Viaplay heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers aangekondigd met een reclameversie te kommen. Deze versie zou omstreeks de zomer worden gelanceerd

TBWA en NS inspireren mensen met merkcampagne om de trein te nemen

23-04-2024 | 14:04:00
De NS lanceert in samenwerking met TBWA\NEBOKO een campagne die het merk een richting geeft. Het doel is om meer Nederlanders te inspireren

Dentsu Creative ontwikkelt hardloop-campagne Nationale-Nederlanden

22-04-2024 | 16:08:29
Nationale-Nederlanden (NN) wil ook de beginnende hardloper in beweging brengen om zo bij te dragen aan het welzijn van een zo groot mogelijke groep mensen

UM, Alfred, Talpa Network & Praxis ontwikkelen reality-klusprogramma Het Blok

22-04-2024 | 15:19:00
UM ontwikkelde de contentstrategie van het reality-klusprogramma Het Blok, waarin Praxis zich positioneert als partner voor het verduurzamen van je woning

Blauw Gras (ACE) ontwikkelt campagne-app RTL Nieuws & Entertainment

22-04-2024 | 15:19:00
Blauw Gras (ACE) heeft voor en met RTL Nederland de campagne ontwikkeld voor de vernieuwde app van RTL Nieuws & Entertainment. De campagne wordt gevoerd via tv, abri's en online
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief