Marketing Report
VodafoneZiggo stopt met eigen VOD-aanbod; vervangen door SkyShowtime nieuws

VodafoneZiggo stopt met eigen VOD-aanbod; vervangen door SkyShowtime

VodafoneZiggo stopt met zijn eigen VOD-aanbod. Dit wordt in het najaar voor de Ziggo-abonnees die thans het Movies & Series L en Movies & Series XL-pakket of TV Max afnemen, vervangen door de VOD-dienst SkyShowtime (van Comcast/NBCUniversal en Paramount). Films die thans nog beschikbaar zijn bij Movies & Series L & XL blijven nog enige tijd beschikbaar.

In juni 2023 sloten SkyShowtime nog hun eerste distributieovereenkomst. Bij VodafoneZiggo hebben thans 1 miljoen abonnees een abonnement op Movies & Series L, Movies Series XL en/of TV Max die toegang hebben tot de VOD-content. De aankondiging is opvallend, aangezien VodafoneZiggo sinds de start van VOD op zijn eigen platform actief is met een eigen aanbod. Met de aankondiging krijgt de tot nu toe relatief kleine VOD-dienst er 1 miljoen klanten bij.

Per direct is overigens een selectie van het aanbod van SkyShowtime beschikbaar gekomen voor abonnees van Movies & Series L en XL alsmede TV Max.

Desgevraagd stelt VodafoneZiggo dat met de komst van de vele streamingdiensten de afgelopen jaren, de rechten van de films en series van achterliggende studio's veelal toegekend aan de eigen platformen. Daarom innoveert VodafoneZiggo volgens zichzelf continu om zijn klanten het beste aanbod te blijven bieden via ons platform. Het vervangen van Movies & Series (X)L en bundelen van SkyShowtime hoort in de optiek van het kabelbedrijf bij die strategie.

Samenwerking

Robin Kroes, Executive Director Consumentenmarkt bij VodafoneZiggo: "Deze samenwerking markeert een belangrijke mijlpaal voor Ziggo en versterkt onze toewijding aan het leveren van de beste entertainment-ervaring aan onze klanten. Door samen te werken met SkyShowtime verrijken we ons tv & streaming-platform en bieden we een groot deel van onze klanten een nog beter aanbod van films en series, als onderdeel van hun Ziggo-abonnement.”

Monty Sarhan, CEO Van SkyShowtime: "We zijn trots op onze samenwerking met Ziggo. Vandaag markeert de volgende fase in dit partnerschap, waarbij SkyShowtime helpt om Ziggo's tv-aanbod te verrijken en consumenten echte waarde te bieden met ons premium entertainmentaanbod. We zijn verheugd dat nog meer abonnees in Nederland toegang krijgen tot ons aanbod van nieuwe en exclusieve films en series."

Ziggo-klanten met een abonnement waarin SkyShowtime niet is gebundeld, kunnen zich via Ziggo op SkyShowtime abonneren voor een prijs van €6,99 per maand. Ziggo blijft overigens ook streamingdiensten als Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland, NPO Plus, Prime Video (Amazon) en Cinetree aanbieden.

De pluspakketzenders met meer dan 40 themazenders blijven voor Movies & Series XL beschikbaar, evenals via het losse TV Zenders Pluspakket.

www.vodafoneziggo.nl

www.ziggo.nl

www.skyshowtime.com

 

Lees ook:

Talpa Entertainment Productions wordt Talpa Studios

25-09-2023 | 09:48:00
Talpa Entertainment Productions (Talpa) opgericht door John de Mol, bundelt alle activiteiten onder de naam Talpa Studios.

NPO met overkoepelende strategie: voortdurend in verbinding

25-09-2023 | 06:45:00
De NPO heeft een overkoepelende strategie vastgestel met als leidende draad: voortdurend in verbinding. Dit blijkt uit de geopenbaarde begroting 2024 van de NPO

NPO wil in 2024 recordbedrag van 966 miljoen euro van ministerie van OCW

25-09-2023 | 06:45:00
De NPO heeft 966 miljoen euro aan budget gevraagd aan het ministerie van OCW voor de uitvoering van zijn taken. De  totale begroting van de NPO komt in 2024 uit op 1,1 miljard euro. In 2024 wil de NPO 26,07 miljoen euro ongebruikte middelen uit 2023 overhevelen naar 2024

[Interview] Romar Bucur (Banijay Benelux): immersive content en augmented reality wordt gemeengoed

21-09-2023 | 13:26:00
Romar Bucur is Head of Business Development & Strategy bij producent Banijay Benelux. In het kader van de Dutch Media Week interviewt Marketing Report een aantal relevante spelers in de media-industrie

Wehkamp komt met 100 procent shoppable campagne

19-09-2023 | 18:03:00
Wehkamp introduceert een campagne met presentatrice Leonie ter Braak waarbij middels QR-codes voor mode en fashionable living geshopt kan worden
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.