VodafoneZiggo verlengt samenwerking met Wavemaker (GroupM/WPP)

VodafoneZiggo verlengt samenwerking met Wavemaker (GroupM/WPP)

VodafoneZiggo heeft besloten het contract met mediabureau Wavemaker (via GroupM onderdeel van WPP) te verlengen. Ronald van der Aart, Media Relations Manager a.i. bij VodafoneZiggo bevestigt dit desgevraagd aan Marketing Report.

Behoudens het commentaar dat men met een korte heroriëntatie bezig is geweest, wil het bedrijf op verdere vragen geen commentaar geven. Wavemaker wil desgevraagd helemaal geen commentaar geven.

Het verlengde contract zou alle media-uitingen (online en offline) behelzen van alle merken van VodafoneZiggo (waaronder VodafoneZiggo, Vodafone, Ziggo, Hollandsnieuwe en GigaNet)

WPP Go One

In mei 2019 maakten WPP en VodafoneZiggo bekend een langdurige meerjarige samenwerking aan te gaan waarbij zowel het creatieve als het mediabureaudeel werd vergund. Daarbij werd onder de naam WPP Go One één structuur gecreëerd waarbij geïntegreerde teams van WPP en VodafoneZiggo vanuit de verschillende disciplines van beide bedrijven, aan de communicatie en marketing van VodafoneZiggo gingen werken.

Liberty Global

Gebleken is dat aandeelhouder Liberty Global die 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft en een deel van de strategie van VodafoneZiggo bepaalt, in meer landen bezig is de mediabureaufunctie via een pitch opnieuw te vergunnen. Daarmee dreigde het mediabureaudeel van VodafoneZiggo afgezonderd te worden van WPP Go One. In Nederland zou minstens één ander mediabureau hebben getracht het VodafoneZiggo-contract binnen te halen.

Zo werd in Vlaanderen bij Telenet waar Liberty Global een meerderheid van bezit, de mediabureaufunctie (voor het eerst) aan Wavemaker vergund. Volgens insiders is er geen verband tussen het gunnen van het Telenet-account en het VodafoneZiggo-account aan Wavemaker.

Er zijn ook pitchprocessen gaande aangaande de mediabureaufunctie in onder meer het Verenigd Koninkrijk (Virgin Media O2), Ierland (Virgin Media) en Zwitserland Sunrise (Zwitserland).

Wisselende directeuren

De destijds bij de totstandkoming van het WPP Go One concept werkzame leidinggevenden van VodafoneZiggo werken niet meer voor het bedrijf. Laura van Gestel nam per 1 oktober 2021 de functie van directeur Brand Communications, Media & CSR over van de per 1 oktober 2021 naar Exact overgestapte Louise Meijer. Marcel de Groot, Chief Commercial Officer Consumer die naar Vodafone Deutschland is vertrokken is per 1 september 2022 vervangen door Robin Kroes. 

Voor het creatieve deel van VodafoneZiggo blijven de WPP Go One contracten gewoon doorlopen en lijkt geen heroriëntatie te hebben plaats gevonden.

VodafoneZiggo draaide in 2021 een omzet van 4,08 miljard euro, telt thans 3,7 miljoen vaste klanten, 5,1 miljoen mobiele SIM-abonnementen. VodafoneZiggo is daarmee na KPN het op één na grootste Nederlandse telecombedrijf.

Zie ook:
Telenet kiest voor Wavemaker


www.vodafoneziggo.nl
www.libertyglobal.com
www.wavemaker.nl
www.wavemakerglobal.com
www.groupm.com
www.wpp.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.