VPRO en HERC maken breinvoer

VPRO en HERC maken breinvoer

Na een aanscherping van de positionering, nam de VPRO het creatief bureau HERC in de hand om de aangescherpte merkcampagne te ontwikkelen. Het thema van de campagne is breinvoer, wat staat voor alles wat de VPRO maakt.  

Doel is om het VPRO-gedachtegoed over te brengen aan een jongere en meer diverse generatie. Een generatie die nog wel is opgegroeid met televisie en radio, maar steeds meer primair online kijkt en luistert.

De programma’s van de VPRO zijn misschien wel relevanter dan ooit. Originele verhalen gemaakt om door een gefragmenteerd en gepolariseerd medialandschap heen te breken, een ander perspectief te geven, een nieuw inzicht of soms gewoon de slappe lach. Een doel dat kan worden samengevat in één woord: Breinvoer. Dat is wat de VPRO maakt en wat de VPRO, de VPRO maakt.

Verbinding

HERC ontwikkelde een campagne waar de VPRO verbinding met alle soorten kijkers en luisteraars kan maken. Centraal staat het werk van de Britse kunstenaar Mrs Luvaluva. Haar unieke mix van CGI animatie, 3D printing, schilderen en boetseerwerk is een moderne interpretatie van de tijdloze visuele wereld van de VPRO.  

Naast deze eerste campagne werken de VPRO en HERC aan nieuwe manieren voor de organisatie om te communiceren rond programma’s, partnerschappen en initiatieven voor de komende jaren.

https://herc.agency/

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.