W-Sport lanceert in Nederland bij KPN

W-Sport lanceert in Nederland bij KPN

De internationale vrouwensportzender W-Sport zal vanaf 18 augustus 2023 bij KPN te zien zijn voor alle tv-klanten van KPN. Bionic Media zal per 1 oktober 2023 de reclamezendtijd van deze zender exploiteren waarbij deze via ad-insertion zal worden ingevoegd. De zender zendt uit in het Engels, zonder ondertiteling.

W-Sport startte op 1 juli 2021 als internationale vrouwensportzender en is inmiddels in meer dan 30 landen te zien. Het kanaal is in Europa naast Nederland te zien in Portugal, België en Luxemburg en kent één internationale versie. In België startte het kanaal op 23 september 2022 en is daar vooralsnog zonder reclame.

Het kanaal zendt dagelijks voetbal, motorsport, basket, volleybal en andere sporten met vrouwen te zien. Daarmee wordt het (sport)aanbod in Nederland nóg diverser.

W-Sport zendt acht voetbalwedstrijden per week live uit van onder meer de Engelse Barclays Women's Super League (WSL), de Duitse Frauen Bundesliga, de Amerikaanse NWSL en de Zweedse Damallsvenskan.

Verder zijn live wedstrijden van de Women's Volleyball Bundesliga, Super League Triathlon, Netball Super League uit het VK en PAC 12 multisporten te zien waaronder basketbal, turnen en het Amerikaanse beachvolleybal.

Diverser aanbod

Jochem de Jong, Vice-President Partnerships, tv & entertainment bij KPN: "Als trotse sponsor van de KNVB, Oranje en de Oranje Leeuwinnen en hoofdsponsor van de Eredivisie voetbal, draagt KPN de sport een warm hart toe. Met de komst van W-Sport naar Nederland, ontstaat er een diverser aanbod van sportbeleving en dat juichen we bij KPN alleen maar toe."

Het is onbekend hoeveel huishoudens worden bereikt aangezien KPN geen abonneecijfers bekendmaakt. Volgens het laatst bekende cijfers had KPN op 31 december 2020 2,16 miljoen abonnees op zijn interactieve tv-product. De zender is overigens bezig om zijn distributie in Nederland uit te breiden en is naar verluidt ook bezig om te bezien of distributie bij VodafoneZiggo (3,6 miljoen huishoudens) gerealiseerd kan worden.

www.w-sport.com

www.overons.kpn

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Fremantle Nederland: DPG Media krijgt belang van 49 procent

14-06-2024 | 17:01:00
Fremantle Nederland komt – indien de overname van RTL Nederland door DPG Media door de ACM na een vergunningsaanvraag wordt toegestaan – voor 49 procent in handen van DPG Media

ACM publiceert openbare versie afwijzing overname RTL Nederland door DPG Media

14-06-2024 | 13:24:00
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de openbare versie gepubliceerd van de beslissing tot afwijzing van de meldingsaanvraag van DPG Media voor het mogen overnemen van RTL Nederland

Nielsen: Bioscoop stijgt hard, totale NL-mediabestedingen naar 6 miljard euro

14-06-2024 | 11:50:00
De netto mediabestedingen in Nederland zijn in 2023 met 3,5 procent gegroeid tot 6,03 miljard euro. In absolute bedragen noteerde digital de grootste groei met 157 miljoen euro, een toename van 4,7 procent

[Vacatures] Media Reverse zoekt een Media Consultant

13-06-2024 | 13:09:00
Media Reverse is per direct op zoek naar Media Consultant - Hilversum

EUIPO-studie: 12 procent EU-burgers en 15 procent Nederlanders kijkt illegaal sport

12-06-2024 | 16:45:00
15 procent van de Nederlanders, 31 procent van de Nederlandse jongeren (15-24-jarigen) en 12 procent van de EU-burgers heeft illegale online streamingdiensten gebruikt om sport te bekijken
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.