Marketing Report
Warner Bros. Discovery en Paramount Global praten over fusie/overname nieuws

Warner Bros. Discovery en Paramount Global praten over fusie/overname

Warner Bros. Discovery en Paramount Global zijn in gesprek over een fusie of overname. Dit heeft de publicatie Axios bekend gemaakt en werd later door betrokkenen aan verschillende media bevestigd. Shari Redstone is via National Amusements Inc. de controlerend eigenaar van Paramount Global, dat in december 2019 ontstond uit een fusie van Viacom en CBS waar National Amusements Inc. eerder al de controlerend aandeelhouder van was.

Warner Bros. Discovery ontstond op 8 april 2022 dankzij een fusie van WarnerMedia met Discovery Inc. waarbij AT&T-aandeelhouders  in feite de controle kregen.

Zowel Paramount Global als Warner Bros. Discovery is beursgenoteerd in New York.Paramount Global heeft een schuldenlast van 15,6 miljard dollar; Warner Bros. Discovery kent 43,5 miljard dollar aan uitstaande schulden. Warner Bros. Discovery kent echter een 2,5 keer zo grote waarde ten opzichte van Paramount Global.

Schaalvergroting

Het idee zou zijn om een schaalvergroting te realiseren op het vlak van televisie, films, sport en streamingdiensten. Het idee is om vervolgens de streamingdiensten (HBO) Max en Paramount+ samen te voegen. Paramount+ is weliswaar wereldwijd actief, maar in een aantal kleinere markten in Europa heeft Paramount Global ervoor gekozen samen met Comcast/NBC Universal de dienst SkyShowtime te lanceren.

Shari Redstone verkoopt?

Shari Redstone zou bereid zijn haar aandelen in National Amusement Inc. te verkopen en daarmee haar controle over Paramount Global uit handen te willen geven. Haar vader Sumner Restone heeft de voorlopers van Paramount Global tot wasdom weten te maken.  Een mogelijke opsplitsing van Paramount Global zou voor een potentiele koper van die aandelen ook een optie zijn voor Paramount Global waarbij de studio-activiteiten van Paramount weer worden losgeweekt van de tv-activiteiten.

Warner Bros. Discovery is nog bezig als combinatiebedrijf de effecten van de fusie te implementeren. Zo zal buiten de Verenigde Staten komend jaar de streamingdienst HBO Max opnieuw worden gelanceerd als combinatie met Discovery+. 

Combinatie

Een combinatie van Warner Bros. Discovery en Paramount Global zou betekenen dat in Nederland merken en tv-stations als CNN, Discovery Channel, Animal Planet, Cartoon Network, Cartoonito, Nickelodeon, Nick Jr., HGTV, TLC, MTV, Comedy Central en MTV. Buiten Nederland is het bedrijf ook actief met CBS, Channel5 (Verenigd Koninkrijk), BET, VH1, Network 10 (Australie), Boomerang, TVN (Polen), TCM, DMAX, Nove (ITalie), RealTime) Boing, CMT, Food Network, HBO, I.D., Adult Swim, en streamingdiensten Paramount+ (betaald) en Max. De FAST-streamingdienst Pluto TV van Paramount Global is nooit in Nederland gelanceerd (wel in omringende landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Ook bezit Paramount Global 50 procent van Sky Showtime.

Centrale aansturing

Zowel Paramount Global als Warner Bros. Discovery werken – als het om de in Nederland actieve activiteiten gaat – vooral met een centrale aansturing ten behoeve van meerdere landen. Zo wordt met betrekking tot Paramount Global veel vanuit het Duitse hoofdkantoor besloten onder leiding van onder meer Felix Ruoff en bij Warner Bros. Discovery is Clement Schwebig verantwoordelijk voor Duitstalig Europa, Frankrijk, Nederland, Belgie en Luxemburg. In seprtember werd Rogier van de Paverd nog benoemd tot Digital Ad Sales Director Benelux. Rogier van de Paverd is oud-Paramount Global Country Manager Benelux.

De reclameverkoop van zowel Paramount Global als Warner Bros. Discovery is in Nederland bij Ad Alliance (RTL Nederland) ondergebracht en voor onder meer Cartoonito en Cartoon Network bij Bionic Media.

www.wbd.nl

www.paramount.com

 

Lees ook:

[Vacancy] Nielsen has a position for Sport-Streaming-Catalogs Editor

22-02-2024 | 08:55:00
Nielsen is directly looking for Sport-Streaming-Catalogs Editor Full-time · Amsterdam

[Interview] Michel van der Voort (Screenforce): Ik verwacht in 2024 herstel tv-reclamemarkt dankzij evenementen

19-02-2024 | 11:42:00
Michel van der Voort is directeur van marketingorganisatie Screenforce waar tv-reclame exploitanten als Ster, Ad Alliance (RTL Nederland) en Talpa Media Solutions (Talpa Network) alsmede andere broadcastes deel van uitmaken. We spreken hem over 2023 en 2024, de introductie van NMO, addressable reclame en andere marktontwikkelingen

[Interview] Barbara Hazenberg & Mike van der Moolen (DPG Media): geloof in crossmediale merken en samenwerkingen

17-02-2024 | 14:24:00
Barbara Hazenberg en Mike van der Moolen vormen samen de directie advertising van DPG Media Nederland. We spreken het duo over 2023 en 2024, NMO, Ad Manager en andere trends en ontwikkelingen

SkyShowtime komt met reclamemodel per 23 april 2024

16-02-2024 | 13:43:00
SkyShowtime komt op 23 april 2024 met een reclameversie van zijn streamingdienst. Daartoe worden de abonnementstarieven en het soort abonnementen gewijzigd

Ster Gouden Loeki: finalisten bekend

12-02-2024 | 20:23:32
De Ster heeft de finalisten bekend gemaakt voor de Ster Gouden Loeki. Alzheimer Nederland, Calvé, Dove, Heineken, Hema, Interpolis, KiKa, KPN, Lidl en Toyota dingen mee voor de Gouden Loeki
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.