Warner Bros. Discovery herlanceert Nederlandse versie HBO Max in juni 2024

Warner Bros. Discovery herlanceert Nederlandse versie HBO Max in juni 2024

Warner Bros. Discovery herlanceert in juni 2024 de Nederlandse versie van de streamingdienst HBO Max. Daarbij wordt ook een reclameversie geïntroduceerd.  

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de dienst net als elders in de wereld de naam Max zou krijgen. Doordat Omroep Max de merkenrechten heeft in de Benelux van het merk Max, kan Warner Bros.. Discovery deze naamswijziging niet doorvoeren.

Het vernieuwde HBO Max zal bestaan uit de huidige content gecombineerd met de (premium) content van Discovery+ en Eurosport.

Jean-Briac Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games bij Warner Bros. Discovery: “HBO Max bouwt voort op onze lange geschiedenis in Europa en brengt een geweldige verbreding en verdieping van het cultuurbepalend entertainment van onze diensten en netwerken samen op één plek. De ongeëvenaarde content die we hebben op HBO Max, van True Detective: Night Country, 90 Day Fiancé, en Gold Rush tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 en verder betekent dat, wat je stemming of gelegenheid ook is, HBO Max altijd iets heeft voor iedereen.”

Aanbod

Bij de herlancering van HBO Max zal de de HBO Original-serie House of the Dragon te zien zijn vanaf 17 juni 2024. Volgens Warner Bros. Dicovery zal HBO Max twee keer zoveel content brengen als nu het geval is.

Films van Warner Bros. – zoals Barbie, Aquaman and The Lost Kingdom en Wonka – plus HBO Originals als The Last of Us, The White Lotus, Euphoria, True Detective: Night Country, The Regime, The Sympathizer, The Jinx Part Two en de comedyserie The Franchise zijn er te zien.

Ook een nieuwe reeks van Max Originals, gebaseerd op populaire titels van Warner Bros., zullen op het platform verschijnen, waaronder The Penguin en Welcome to Derry (Stephen Kings IT). Ook films uit de catalogus van Warner Bros. behoren tot het aanbod, waaronder de hele Harry Potter-reeks, The Matrix, The Dark Knight, Joker en The Lord of the Rings, maar ook de populaire series van Discovery en TLC zoals Gold Rush, Fixer Upper en 90 Day Fiancé.

Ook alles van de Olympische Spelen van Parijs 2024 is via HBO Max te zien via alle abonnementen. Een Sport add-on abonnement biedt fans daarnaast meer sport, waaronder wielrennen uit zowel de mannen als vrouwen World Tour zoals de drie grote wielerrondes (Giro d’Italia, La Vuelta a España en Tour de France), de Tour de France Femmes en alle monumenten, klassiekers en al het veldrijden.

Ook zijn alle UFC events, tennis Grand Slams zoals Australian Open, Roland-Garros en US Open, de 24 uur van Le Mans, plus alle grote wintersport WK’s en wereldbekerevenementen te zien via HBO Max.

Via HBO Max is per juni content te zien van merken als HBO Originals, Max Originals, Warner Bros. films, the DC Universe, de Harry Potter-franchise, Discovery, TLC, HGTV, ID en Eurosport.

Abonnementsvormen

HBO Max zal bestaan uit een basisversie met reclame (in full HD), standaardversie (in Full HD zonder reclame), premium (zonder reclame met Full HD en 4K) en een optie sport add-on abonnement.

In mei 2023 werd in de Verenigde Staten Max gelanceerd als opvolger van HBO Max. De dienst Discovery+ blijft afzonderlijk ook bestaan. Op 21 mei 2024 zal de dienst onder de naam Max in Scandinavië, Spanje, Portugal, alsmede centraal en oost-europa worden gelanceerd. In Frankijk en Polen wort ook content van CNN International bij de dienst aangeboden; terwijl in Polen en Noorwegen/Zweden de content van generalistische commerciele Warner Bros. Discovery-zenders TVN, TV Norge en respectievelijk Kanal5 ook zal worden opgenomen bij Max.

Warner Bros. Discovery heeft nog geen prijzen bekend gemaakt van de vernieuwde dienst. Ook is nog onbekend hoe de reclameverkoop zal worden uitgevoerd.

Herlancering gevolg fusie

De vernieuwing van HBO Max en de lancering van Max buiten de Benelux is een direct gevolg van de vorming van Warner Bros. Discovery. Warner Bros. Discovery ontstond na een fusie van Warner Media en Discovery op 8 april 2022. HBO Max bestaat sinds 8 maart 2022 in Nederland.

www.wbd.com

www.hbomax.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

HBO Max presenteert vernieuwde opzet

10-06-2024 | 18:11:00
HBO Max vernieuwt per 11 juni, waarbij het voortaan de plek is waarop Warner Bros. Discovery in feite HBO Max, Discovery+ en Eurosport samenbrengt

PHD Nederland wint pitch Warner Bros. Discovery & HBO Max

30-05-2024 | 12:55:00
Warner Bros. Discovery heeft na een pitchtraject gekozen voor het verlengen van de samenwerking met PHD Nederland

[DutchMedia Podcast] over Ziggo Sport & UEFA-voetbalwedstrijden, VodafoneZiggo, Ster, HBO Max & Ad Alliance

10-05-2024 | 14:39:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

Ad Alliance gaat advertentieverkoop verzorgen voor HBO Max Nederland

07-05-2024 | 13:05:00
Ad Alliance (RTL Nederland) zal de advertentieverkoop verzorgen van de in juni 2024 te lanceren reclameversie van HBO Max

Warner Bros. Discovery en Ocean Outdoor bundelen krachten voor de Olympische Spelen

20-03-2024 | 12:42:00
Dagelijks zijn een geselecteerd aantal uur aan live-beelden van de TeamNL-wedstrijden uit te zien via verschillende Digital Out of Home schermen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.