Warner Bros. Discovery vervangt Boomerang door kleutermerk Cartoonito

Warner Bros. Discovery vervangt Boomerang door kleutermerk Cartoonito

Warner Bros. Discovery stopt per 18 maart 2023 met het op basischoolleerlingen gerichte tekenfilmmerk Boomerang en vervangt deze 24 uur per dag door het kleutermerk Cartoonito. Cartoonito is sinds oktober 2011 op werkdagen overdag en in het weekend in de ochtenduren te zien bij Boomerang. Het kanaal is bij distributeurs als KPN en VodafoneZiggo te zien in pluspakketten en was oorspronkelijk een tweede kanaal van Cartoon Network om de meer classic cartoons te vertonen als Bugs Bunny, Looney Toones, Pink Panther, Tom & Jerry, Garfield en anderen. Boomerang bestaat in Nederland sinds 2005 en richtte zich op 6 tot 12-jarigen.

De reclame-exploitatie wordt in Nederland door Bionic Media gedaan die dat voor Cartoonito blijft doen. Boomerang (en straks Cartoonito) werkt met een Tjsechische uitzendlicentie.

Cartoonito richt zich op 2 tot 6-jarigen met tekenfilms als Batwheels, Bugs Bunny Builders, Thomas & Friends: All Engines Go, Lucas de Spin, en anderen. De wijziging geldt voor geheel Europa. Batwheels is een show waarin intelligente superkrachtige misdaadbestrijdende voertuigen Gotham City verdedigen samen met Batman, Robin, Batgirl en een groot aantal DC-superhelden.

www.wbd.com

www.boomerangtv.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.