Marketing Report
Warner Bros. Discovery benoemt Rogier van de Paverd als Digital & Ad Sales Director Benelux nieuws

Warner Bros. Discovery benoemt Rogier van de Paverd als Digital & Ad Sales Director Benelux

Warner Bros. Discovery heeft per 4 september 2023 Rogier van de Paverd benoemd als Director Digital & Ad Sales Benelux. Hij is daarmee voortaan eindverantwoordelijk voor de Ad Sales van het gehele lineaire & digitale portfolio van Warner Bros. Discovery in de Benelux, waaronder de zenders Discovery, TLC, ID, Eurosport 1 & 2, Discovery Science, Animal Planet, Cartoon Network en Cartoonito.

Daarnaast neemt hij de dagelijkse leiding op zich van het tweekoppige salesteam dat bestaat uit Marleen van den Berg en Ellen Helmons. Zij lijken vooral de brand partnerships te verzorgen. Rogier van de Paverd rapporteert aan Guillaume Coffin, Head of Affiliates Ad Sales & Content Licensing France, Benelux & Africa.

Ad Alliance en Bionic Media

Warner Bros Discovery heeft zijn spotreclame ondergebracht bij Ad Alliance (RTL Nederland) ten behoeve  van het voormalige Discovery-deel en de kanalen Cartoon Network en Cartoonito (voormalige WarnerMedia-delen) wordt door Bionic Media verkocht. In België wordt de spotreclameverkoop sinds 2021 door DPG Media uitgevoerd voor de voormalige Discovery-delen en Transfer (van Disney) voor de WarnerMedia-kindermerken. Volgens Warner Bros. Discovery Benelux blijft deze situatie voorlopig zo.

Geen reclame bij HBO Max en Discovery+

De streamingdiensten Discovery+ en HBO Max bevatten geen reclame (behoudens op de lineaire zenders). In de Verenigde Staten is HBO Max inmiddels vervangen door het fusieproduct Max inclusief een reclameversie. Max zal naar verwachting in 2024 in Europa gelanceerd worden; of dit in Nederland ook met een recalmeversie het geval zal zijn, is nog niet duidelijk.

Screenforce

Rogier van de Paverd zal ook opnieuw lid worden van het bestuur van brancheorganisatie Screenforce waar hij dit eerder voor Paramount was. Sinds het vertrek van commercieel directeur Max Schoorl bij het toenmalige Discovery eind 2021, is Warner Bros. Discovery niet vertegenwoordigd in het Screenforce-bestuur (maar wel in commissies).

Op 1 maart 2023 verliet Rogier van de Paverd Paramount waar hij bijna 20 jaar werkte. Sinds november 2021 had hij de leidinggevende rol voor Nederland, België en Luxemburg.

Guillaume Coffin, Head of Affiliates Ad Sales & Content Licensing France, Benelux & Africa: “Het is een voorrecht om Rogier in mijn team te mogen verwelkomen. Zijn ervaring en senioriteit zijn een toegevoegde waarde voor Warner Bros. Discovery en we zijn ervan overtuigd dat hij onze business verder kan laten groeien. Rogier van de Paveerd is een expert in de Ad Sales branche, kent de Benelux-markt door en door en zijn leiderschaps-skills worden door de hele markt erkend. We hadden ons geen betere kandidaat kunnen wensen en zijn verheugd dat hij vandaag start.”

Rogier van de Paverd: “Ik heb zin om mijn nieuwe avontuur bij Warner Bros. Discovery te beginnen en ik ben er trots op dat ik haar geweldige merken mag vertegenwoordigen in de Benelux. Ik kijk er naar uit om samen met het team de sterke positie van Werner Bros. Discovery in lineaire tv uit te bouwen en nieuwe digitale mogelijkheden te ontwikkelen."

www.discoverybenelux.nl

 

Lees ook:

Warner Bros. Discovery verliest 1,8 miljoen streaming abonnees

07-08-2023 | 13:52:00
Warner Bros. Discovery heeft 1,8 miljoen streamingabonnees verloren in het afgelopen kwartaal; vergeleken met 2022 had het bedrijf wel 3,6 miljoen meer streamingabonnees. Het is voor het eerst dat een daling is gerapporteerd

[Interview] Ester Demilt (Warner Bros. Pictures) over het succes van de film Barbie

28-07-2023 | 13:39:00
Ester Demilt is sinds juli 2019 Marketing Manager voor Warner Bros. Pictures in Nederland. We spreken haar over het succes van de film Barbie die voor een heropleving zorgt van het merk Barbie

HBO-content naar Netflix?

26-06-2023 | 18:05:00
HBO-content zal mogelijk binnenkort te zien zijn bij concurrent Netflix. Dit schrijft de doorgaans goed geïnformeerde site Deadline. HBO-eigenaar Warner Bros. Discovery is hierover in gesprek met Netflix

Warner Bros. Discovery start gratis streamingzender CNN Fast

24-05-2023 | 13:20:00
Warner Bros. Discovery is gestart met de FAST-zender CNN Fast die vooral korte video’s van 3 tot 6 minuten bevat met nieuwsverhalen, business, entertainment, sport en duurzaamheid

HBO Max wordt Max

13-04-2023 | 13:34:00
HBO Max wordt op 23 mei 2023 in de Verenigde Staten omgedoopt tot Max. Daarmee verdwijnt de verwijzing naar HBO uit de naam van de streamingdienst. Ergens in 2024 zal ook in Europa waaronder Nederland de naam van de streamingdienst worden gewijzigd in Max
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.