Warner Bros. Discovery benoemt Rogier van de Paverd als Digital & Ad Sales Director Benelux

Warner Bros. Discovery benoemt Rogier van de Paverd als Digital & Ad Sales Director Benelux

Warner Bros. Discovery heeft per 4 september 2023 Rogier van de Paverd benoemd als Director Digital & Ad Sales Benelux. Hij is daarmee voortaan eindverantwoordelijk voor de Ad Sales van het gehele lineaire & digitale portfolio van Warner Bros. Discovery in de Benelux, waaronder de zenders Discovery, TLC, ID, Eurosport 1 & 2, Discovery Science, Animal Planet, Cartoon Network en Cartoonito.

Daarnaast neemt hij de dagelijkse leiding op zich van het tweekoppige salesteam dat bestaat uit Marleen van den Berg en Ellen Helmons. Zij lijken vooral de brand partnerships te verzorgen. Rogier van de Paverd rapporteert aan Guillaume Coffin, Head of Affiliates Ad Sales & Content Licensing France, Benelux & Africa.

Ad Alliance en Bionic Media

Warner Bros Discovery heeft zijn spotreclame ondergebracht bij Ad Alliance (RTL Nederland) ten behoeve  van het voormalige Discovery-deel en de kanalen Cartoon Network en Cartoonito (voormalige WarnerMedia-delen) wordt door Bionic Media verkocht. In België wordt de spotreclameverkoop sinds 2021 door DPG Media uitgevoerd voor de voormalige Discovery-delen en Transfer (van Disney) voor de WarnerMedia-kindermerken. Volgens Warner Bros. Discovery Benelux blijft deze situatie voorlopig zo.

Geen reclame bij HBO Max en Discovery+

De streamingdiensten Discovery+ en HBO Max bevatten geen reclame (behoudens op de lineaire zenders). In de Verenigde Staten is HBO Max inmiddels vervangen door het fusieproduct Max inclusief een reclameversie. Max zal naar verwachting in 2024 in Europa gelanceerd worden; of dit in Nederland ook met een recalmeversie het geval zal zijn, is nog niet duidelijk.

Screenforce

Rogier van de Paverd zal ook opnieuw lid worden van het bestuur van brancheorganisatie Screenforce waar hij dit eerder voor Paramount was. Sinds het vertrek van commercieel directeur Max Schoorl bij het toenmalige Discovery eind 2021, is Warner Bros. Discovery niet vertegenwoordigd in het Screenforce-bestuur (maar wel in commissies).

Op 1 maart 2023 verliet Rogier van de Paverd Paramount waar hij bijna 20 jaar werkte. Sinds november 2021 had hij de leidinggevende rol voor Nederland, België en Luxemburg.

Guillaume Coffin, Head of Affiliates Ad Sales & Content Licensing France, Benelux & Africa: “Het is een voorrecht om Rogier in mijn team te mogen verwelkomen. Zijn ervaring en senioriteit zijn een toegevoegde waarde voor Warner Bros. Discovery en we zijn ervan overtuigd dat hij onze business verder kan laten groeien. Rogier van de Paveerd is een expert in de Ad Sales branche, kent de Benelux-markt door en door en zijn leiderschaps-skills worden door de hele markt erkend. We hadden ons geen betere kandidaat kunnen wensen en zijn verheugd dat hij vandaag start.”

Rogier van de Paverd: “Ik heb zin om mijn nieuwe avontuur bij Warner Bros. Discovery te beginnen en ik ben er trots op dat ik haar geweldige merken mag vertegenwoordigen in de Benelux. Ik kijk er naar uit om samen met het team de sterke positie van Werner Bros. Discovery in lineaire tv uit te bouwen en nieuwe digitale mogelijkheden te ontwikkelen."

www.discoverybenelux.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[DutchMedia Podcast] over Ziggo Sport & UEFA-voetbalwedstrijden, VodafoneZiggo, Ster, HBO Max & Ad Alliance

10-05-2024 | 14:39:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

Ad Alliance gaat advertentieverkoop verzorgen voor HBO Max Nederland

07-05-2024 | 13:05:00
Ad Alliance (RTL Nederland) zal de advertentieverkoop verzorgen van de in juni 2024 te lanceren reclameversie van HBO Max

Warner Bros. Discovery herlanceert Nederlandse versie HBO Max in juni 2024

22-03-2024 | 16:19:00
Warner Bros. Discovery herlanceert in juni 2024 de Nederlandse versie van de streamingdienst HBO Max. Daarbij wordt ook een reclameversie geïntroduceerd

Warner Bros. Discovery en Ocean Outdoor bundelen krachten voor de Olympische Spelen

20-03-2024 | 12:42:00
Dagelijks zijn een geselecteerd aantal uur aan live-beelden van de TeamNL-wedstrijden uit te zien via verschillende Digital Out of Home schermen

Ad Alliance verlengt partnerships met Paramount, Disney, Warner Bros. Discovery en Ziggo Sport

16-01-2024 | 11:30:00
RTL Nederland heeft via zijn reclameverkoopbedrijf Ad Alliance de contracten met Paramount, The Walt Disney Company, Warner Bros. Discovery en VodafoneZiggo (Ziggo Sport) verlengd
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.