Marketing Report
Wayne Parker Kent en JCDecaux ontwikkelen DOOH-campagne nieuws

Wayne Parker Kent en JCDecaux ontwikkelen DOOH-campagne

Ondanks het ingevoerde statiegeld belanden veel blikjes alsnog in openbare prullenbakken. In de jacht op dit statiegeld worden die vervolgens omgekeerd met een hoop zwerfafval tot gevolg.

Wayne Parker Kent, onderdeel van Mediahuis Nederland, en JCDecaux ontwikkelden een interactieve DOOH-display, waarmee blikjes en plastic flesjes eenvoudig worden ingezameld en direct terechtkomen bij mensen die het statiegeld goed kunnen gebruiken.

Interactieve DOOH-displays

Op drukke hotspots in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staan de aankomende week interactieve DOOH-displays. De displays nodigen mensen uit om met hun lege blikje te stemmen op de stelling van de dag, aangeboden door De Telegraaf. Door een leeg blikje of plastic flesje in het rek te zetten, breng je eenvoudig je stem uit. De displays stimuleren het recyclen van blikjes door het te koppelen aan het gesprek van de dag, met als doel minder statiegelditems in openbare afvalbakken en minder zwerfafval op straat.

De displays zijn ook goed nieuws voor mensen die het statiegeld goed kunnen gebruiken. De fysiek interactieve displays fungeren als speciale verzamelpunten, waardoor mensen nu eenvoudig blikjes kunnen verzamelen, zonder vuilnisbakken open te hoeven trekken. Dat scheelt een hoop zwerfafval en houdt de straten mooi en schoon.

Oplossing zwerfafval

Sander Tacx, Managing Director Wayne Parker Kent: "Statiegeld op blikjes is een hartstikke goed idee, alleen hebben mensen altijd even nodig om aan nieuwe regels te wennen. Toen we het probleem van het zwerfafval tegenkwamen, hebben we de koppen bij elkaar gestoken op zoek naar een oplossing. Die vonden we in deze interactieve displays. De uiting maakt het inzamelen van blikjes leuk door dat te koppelen aan het gesprek van de dag. Mensen hebben een extra plek om hun blikje kwijt te kunnen en er hoeven geen prullenbakken meer omgekeerd te worden op zoek naar statiegeld. Win-win voor iedereen."

Walter Kraus, commercieel directeur JCDecaux: "Buitenreclame heeft een grote impact op het straatbeeld. Toen wij door Wayne Parker Kent benaderd werden met dit idee, waren we direct enthousiast. We kunnen met deze interactieve displays een bijdrage leveren aan een mooier straatbeeld en bewijzen meteen de impact die buitenreclame kan hebben op het gedrag van mensen."

www.wayneparkerkent.com

www.mediahuis.nl

www.jcdecaux.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur Famme en J/M Ouders

16-04-2024 | 11:16:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Redacteur Famme en J/M Ouders

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior frontend developer

16-04-2024 | 10:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Senior frontend developer -Fulltime

[SHOWREEL!] MHX: de creatieve studio van Mediahuis

09-04-2024 | 12:16:00
Wij zijn MHX, de creatieve studio van Mediahuis. Aandacht voor je merk. Aandacht voor jouw verhaal

Mediahuis Groep: Stabiele omzet en resultaat in 2023

06-04-2024 | 19:44:00
Mediahuis Groep heeft in 2023 een omzetgroei gerapporteerd van 1,23 miljard euro (0,6 procent groei) met een operationeel resultaat van 153 miljoen euro (1,7 procent lager)

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Eindredacteur

04-04-2024 | 09:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Eindredacteur -Parttime
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief