Marketing Report
We Are Era lanceert Social Intelligence Hub

We Are Era lanceert Social Intelligence Hub

We Are Era breidt zijn consultingactiviteiten voor merken, omroepen, ngo’s en platformen uit en bundelt zijn data-gestuurde services voortaan in een eigen Social Intelligence Hub. De Social Intelligence Hub biedt partners zowel psychografische als demografische inzichten en analyses van communities ongeacht op welk social platform zij actief zijn. Het internationale team van de Social Intelligence Hub staat onder leiding van Cristina David, Vice President Business Intelligence bij We Are Era.

Ruben Stuurman, Managing Director van We Are Era Nederland: “Online communities vormen zich sneller dan ooit en bieden identificatie en zekerheid in het huidige landschap van constante verandering. Met onze Social Intelligence Hub creëren we de basis om communities beter te onderscheiden en de waarden die hen drijven inzichtelijk te maken. Door deze inzichten te vertalen naar relevantie zijn wij in staat om onze klanten op de best mogelijke manier te ondersteunen met de ontwikkeling van campagnes en het bereiken van hun doelgroep door middel van waardegerichte targeting.”

Sinds zijn oprichting in 2012 steunt het bedrijf nationale en internationale omroepen, reclamepartners en ngo’s in het samenwerken met influencers. Met de lancering van de Social Intelligence Hub kiest We Are Era opnieuw voor een waardegedreven marketingbenadering; de nieuwe datagestuurde adviespakketten zullen onder andere een matchmakingservice voor bedrijven en influencers omvatten die gebruik maakt van psychografische gegevens.

Cristina David, Vice-president en head of Business Intelligence bij We Are Era en Senior Exectuive for Strategic Partnerships, Tech & Data bij RTL Group: “Na een intensieve ontwikkelingsfase waarin we uitgebreid met onze klanten hebben gesproken beschikken we nu over een sterk aanbod van dataservices dat veel verdergaat dan de norm in de branche. Samen met ons team van dataexperts verheug ik me er enorm op om onze partners waardegedreven samenwerkingen en inzichten van om het even welke community te kunnen bieden. De sociale inzichten die we uit onze data-analyses halen zullen adverteerders een betere basis voor hun besluitvorming en zo ook meer zekerheid in hun campagneplanning verschaffen.”

Weten waarover een bepaalde community en subcultuur het heeft en wat ze drijft, dat is wat de Social Intelligence Hub in real time probeert te bereiken. Aan de hand van miljoenen kanalen en content op de voornaamste platformen, zoals TikTok, Instagram en YouTube, biedt We Are Era partners een kijkje in verschillende soorten communities en de populaire gespreksthema’s en subsegmenten die daar te vinden zijn. Adverteerders zijn op die manier in staat om hun marketingcampagnes en storytelling nog beter op de daadwerkelijke behoeften en actuele interesses van de communities af te stemmen. We Are Era is onderdeel van RTL Group.

www.weareera.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief