Marketing Report
[Whitepaper Sessions 2023] Anne Stokvis: Denk groot; creatieve inzichten uit New York column

[Whitepaper Sessions 2023] Anne Stokvis: Denk groot; creatieve inzichten uit New York

Voorafgaand aan het M100 event begin december 2023 organiseerden Media Meetings en Marketing Report de Whitepaper Sessions, zes hoogwaardige kennistransfers in een marketeers only event. Een van de sprekers was Anne Stokvis, Creative Director en partner bij N=5. Wij hebben haar gevraagd om haar presentatie samen te vatten in een column.

Wat we dragen, wat we eten, met wie we omgaan of uitgaan, wat we delen, liken en subscriben. Zowat elk facet van ons sociale leven wordt beïnvloed door cultuur. Het is misschien wel een van de invloedrijkste factoren op ons gedrag. En er is geen land ter wereld waar adverteerders dit zo goed begrijpen als Amerika. Daarom neemt Anne Stokvis van N=5 in deze White Paper Sessie het publiek mee naar New York City. Waar zij samen met partners Bastiaan Weers en Thijs Bontje, in gesprek ging met experts over de toekomst van merkdenken, cultuur en creativiteit. Een paar lessen:

‘Wat je aandacht geeft, groeit’, het is een mantra dat in Amerika tot in het diepst van de vezels wordt uitgedragen. Van OOH tot lokale winkels, iedereen zoekt naar originele manieren om de aandacht te trekken. Of zoals de in New York geboren strateeg Steph Morrow treffend zei: "In a unapologetic capitalist country like America, attention is one of the highest forms of currency.” Deze constante strijd om aandacht dwingt marketeers tot gedurfde, originele campagnes die de boodschap tot de essentie terugbrengen.

De intense concurrentie om aandacht stimuleert dan ook de constante drang om te blijven vernieuwen, de status quo uit te dagen en jezelf te onderscheiden. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken hoe je bestaande middelen opnieuw kunt uitvinden. Een benadering die onder andere leidde tot de meest besproken Super Bowl-commercial van 2023; een minuut lang een bewegende QR code. Het gaat tegen alle TVC regels in, maar leverde afzender Coinbase binnen secondes meer dan 20 miljoen website landingen op. Het doorbreken van verwachtingen maakt juist de boodschap onweerstaanbaar.

De drang om de status quo te doorbreken beperkt zich dan ook niet tot reclame-ideeën, maar biedt ook investeringsperspectieven. Veel Amerikaanse CMO’s beginnen niet bij de kosten, maar willen overtuigd worden door het potentiële rendement. Ze bouwen geen merk maar merkwerelden, zoals ook duidelijk wordt in de aanpak van de vele brand community stores. De dure locaties op A-plekken fungeren als brand experience centers waar creativiteit, events, en community-building samenkomen. Zo is de Apple Store in Williamsburg naast een billboard ook een dorpsplein; waar kinderen creatieve lessen volgen, events plaatsvinden, content gecreëerd en pers ontvangen. Zo denken Amerikaanse merken als een uitgever, waarbij elk touchpoint een kans is om de merkbelofte te verspreiden, verbreden en verdiepen.

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Deze White Paper is ook als inspiratiesessie te boeken bij N=5.

www.nis5.nl

Marketing100 wordt gesponsord door

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] De Combinatie van Factoren zoekt een Allround-DTP’ER

18-04-2024 | 09:58:00
De Combinatie van Factoren (DCVF) is per direct op zoek naar een Allround-DTP’ER

Embassy of Dutch Creativity opent bar tijdens Cannes-festival

17-04-2024 | 16:17:00
Van 17 tot 21 juni zal de bar van de Embassy of Dutch Creativity fungeren als een tijdelijk hoofdkwartier van verschillende Nederlandse creatieve partijen

[The List] Edelman

17-04-2024 | 12:05:06
We are the world’s leading communications marketing firm. We help clients evolve, promote and protect their brands and reputations

[The List] Attenooie Sjoege van Zaken

17-04-2024 | 11:54:00
Onafhankelijk en eigenzinnig, met een voorkeur voor goede doelen en menselijke maat.

[The List] Cognito Media

17-04-2024 | 11:46:34
Cognito is a global communications agency helping clients manage reputations, handle threats, and build value in complex and competitive markets.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief