Wiet de Bruijn interim directeur WPG Uitgevers

Wiet de Bruijn interim directeur WPG Uitgevers

De Raad van Commissarissen van WPG Uitgevers stelt met ingang van 4 januari 2023 Wiet de Bruijn aan als interim algemeen directeur. Wiet de Bruijn volgt René Witzel op, die eerder deze maand zijn functie neerlegde.

Samen met Erik van Aalst zal hij voor in ieder geval 6 tot 9 maanden de statutaire directie van WPG Uitgevers vormen. Wiet de Bruijn was medeoprichter en mede-eigenaar van De Boedelbak, was onder meer CEO en mede-eigenaar van Van Dijk Studieboeken, was lange tijd algemeen directeur van VBK uitgevers en medeoprichter van Shared Stories Group (Bruna, VBK, BookChoice).

Tegenwoordig is hij voorzitter van de Foundation for Natural Leadership. Pamela Boumeester, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WPG Uitgevers: “Met Wiet de Bruijn halen we voor WPG Uitgevers de goede man in huis, op het juiste moment. Hij beschikt over de nu zo passende combinatie van ondernemerschap en verbindingskracht. Die kwaliteiten stellen hem in staat om de slagen te maken, die nodig zijn om WPG Uitgevers een goede toekomst te geven.”

Wiet de Bruijn: “Ik ben vereerd dat ik interim algemeen directeur van WPG Uitgevers mag zijn. WPG bestaat uit fantastische merken. Ik heb er veel zin in om met elkaar zoveel mogelijk mensen te inspireren en ontwikkelen.“

Onder WPG Uitgevers vallen de boekuitgeversde Bezige Bij en A.W. Bruna alsmede titels als Vrij Nederland, Yoga Mazine en Psychologie Magazine.

www.wpg.nl

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.