Marketing Report
Winnaars Missing Chapter Awards bekend

Winnaars Missing Chapter Awards bekend

De winnaars van de Missing Chapter Awards 2019 zijn bekendgemaakt. Aldi & basisschool De Vuurvogel ontvingen de Buzz Award, voor de meest zichtbare samenwerking, Enexis Groep & basisschool De Aquamarijn kregen de Top Award, voor de samenwerking met de grootste impact en de Innovatie Award ging naar Speaking Minds. De Mr. Finney Award is voor Youth for Climate, een initiatief uitgevoerd door kinderen waarbij lef beloond wordt.

De Conferentie 2100, vond met ruim 300 deelnemers plaats in Museon Den Haag. De Conferentie 2100 richtte zich met het thema De toekomst maken we vandaag. Samen. op de ontwikkelingen rondom kind-inclusie en de samenwerking tussen kinderen en volwassenen.

Ruim 300 kinderen en volwassenen gingen in gesprek in twaalf dialogen over wat er nodig is en wat er nu moet gebeuren voor een duurzame toekomst.

Laurentien van Oranje-Brinkhorst, oprichter Missing Chapter Foundation: "De inzichten van kinderen spelen een sleutelrol om besluitvormers te helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Vandaag hebben wij samen met kinderen en partners nieuwe stappen gezet om verder aan de slag te gaan voor een duurzame wereld met als stip op de horizon het jaar 2100. Kinderen helpen ons de opgedane inzichten om te zetten naar concrete acties. We feliciteren alle deelnemers aan de Missing Chapter Awards. Deze goede voorbeelden inspireren andere organisaties om ook aan de slag te gaan."
 
Tijdens Conferentie 2100 werden voorbeelden van kind-inclusie getoond en bekroond met de Missing Chapter Awards. Uit alle inzendingen van bedrijven, organisaties en scholen zijn 9 initiatieven genomineerd. Drie binnen elke categorie, waaruit de drie winnaars zijn uitgekomen door ruim 3000 stemmen van kinderen en de vakjury.

Tijdens Conferentie 2100 werden twee dialoogrondes gehouden met in totaal 12 verschillende dialoogsessies over werelddoelen en maatschappelijke thema’s. In deze sessies werden kinderen en volwassenen uitgedaagd om in dialoog te gaan over welke acties nodig zijn voor een duurzame toekomst. Organisatie Jongeren op Gezond Gewicht, partner van Missing Chapter Foundation, organiseerde The Daily Mile. Olympisch medaille winnares roeister Nicole Beukers ging samen met kinderen en volwassenen een mijl rondom het Museon lopen terwijl zij samen een maatschappelijk onderwerp bespreken. Door middel van deze actieve dialoog ervaarde de deelnemers hoe men zelf aan een gezonde levensstijl kunt werken en kwamen tot nieuwe inzichten over voeding, meer bewegen en ontspanning. Ook werden ervaringen en succesverhalen gedeeld.

www.museon.nl
www.missingchapter.org

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.