Marketing Report
Wisse Kommunikatie gaat communicatie doen voor Dokteronline.com

Wisse Kommunikatie gaat communicatie doen voor Dokteronline.com

Wisse Kommunikatie gaat de communicatie uitvoeren voor Dokteronline.com. Het online doktersplatform heeft hiertoe een uitvoerig selectieproces uitgevoerd. De samenwerking is op 1 mei 2020 ingegaan en geldt naast Nederland onder meer voor België, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Zweden.

Dokteronline is actief in 13 landen en brengt consumenten online in contact met artsen en apotheken. Wisse Kommunikatie zal zo nodig haar partners uit de Worldcom PR Group inschakelen voor lokale activiteiten.

Naast een online consult biedt Dokteronline.com de mogelijkheid een medicijnrecept uit te schrijven naar een apotheek die de mediactie aan huis bezorgt. Ook kan het recept opgestuurd worden.

Rens Mulder, operationeel manager van Dokteronline.com: "Wij zijn al meer dan 15 jaar actief in de wereld van e-health. Waar we ons in de beginjaren nog vaak onbegrepen voelden, zien we nu dat de maatschappij rijp is voor een switch van offline naar online, juist op zorggebied. Uiteraard heeft dat te maken met de nieuwe werkelijkheid die de coronacrisis gecreëerd heeft, maar meer nog met het besef dat de zorgsituatie van de gemiddelde Europeaan heel anders is dan een paar decennia geleden. Mensen leven langer en moeten langer in hun eigen huis blijven wonen, terwijl de zorgkosten door de vergrijzing sterk toenemen. De zorg heeft dringend behoefte aan een flinke efficiëntieslag, en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen."

Serge Beckers, managing partner en verantwoordelijke voor de healthcare-tak van Wisse Kommunikatie: "Met Dokteronline.com voegen we niet alleen een mooi internationaal account toe aan ons healthcare-portfolio, maar ook een bedrijf dat innovatief durft te zijn en de gebaande paden durft te verlaten. Nu is het aan ons om deze dynamiek om te zetten in mooie campagnes, in binnen- en buitenland."

De oriëntatie startte in december 2019 waarbij met 7 bureaus is gesproken. Serge Beckers: "Uiteindelijk is het bedrijf uitgekomen bij Wisse Kommunikatie, onder andere vanwege onze specifieke ervaring en ons grote internationale netwerk. Zowel Dokteronline.com als Wisse Kommunikatie hebben uitgesproken een samenwerking te willen aangaan voor de lange termijn. De basis daarvoor is een goede voorbereiding, zowel voor Nederland als voor de buitenlandse markten. Zodra die voltooid is, gaan we meer campagnematig aan de slag en zullen we de doelen en deadlines gedetailleerder formuleren."

www.wisse-worldcom.nl
www.dokteronline.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.