WPG Uitgevers directeur René Witzel treedt af onder druk van personeel

WPG Uitgevers directeur René Witzel treedt af onder druk van personeel

René Witzel, algemeen directeur van WPG Uitgevers, is afgetreden nadat  een grote groep medewerkers via een petitie had opgeroepen tot zijn vertrek. Dat meldt NRC.

In NRC: Medewerkers verweten hem onder andere een angstcultuur, zo meldt een bron binnen het bedrijf die anoniem wil blijven, omdat op praten met de pers ontslag op staande voet zou staan. Daarnaast verkeert het bedrijf financieel in zwaar weer, zo is te lezen in een brandbrief waarin de Raad van Commissarissen (RvC) vorige week het personeel nog opriep om mee te werken aan ingrijpende maatregelen die het bedrijf weer gezond moeten maken. Volgens de brief koerst het concern af op een groot verlies over het jaar 2022.

René Witzel was algemeen directeur van WPG Uitgevers sinds 1 januari 2021, als opvolger van Patrick Swart - nu Directeur Operations a.i. bij Noordhoff. Daarvoor werkte Witzel 16 jaar als CEO van JCDecaux Nederland. Bij JCDecaux werd hij opgevolgd door Hannelore Majoor.

WPG Media is een uitgever die de afgelopen jaren weinig de publiciteit heeft gezocht. Bij het vertrekt van Witzel hult het bedrijf zich in stilzwijgen - je zou zeggen dat een persbericht met daarin een statement van de Raad van Commissarissen wel het minste is wat betrokken personeel, klanten, partners en toeleveranciers mogen verwachten, waarvoor heb je anders een RvC?

In 2019 werd een van de kroonjuwelen Voetbal International verkocht aan Digital Enterprises - nu PXR.

In april 2022 werd Caren Wassink benoemd als commercieel directeur. Eerder had zij die functie bij LINDA..

In mei 2022 was WPG Media een van de intitiefnemers van streamingplatform Fluister, waarom het verder stil is gebleven.

In juni 2022 nam WPG Uitgevers Xander Uitgevers over.

In NRC: De petitie werd dinsdagavond ingediend bij de RvC. Witzel en de raad wordt hierin grove onzorgvuldigheid en een stuitend gebrek aan inzicht en empathie verweten. Wat de opstellers betreft is de reactie van Witzel op de problemen een volmaakte illustratie van het mismanagement dat onze algemeen directeur keer op keer aan de dag legt. Dat de RvC hem daarin blijft steunen is onbegrijpelijk en onacceptabel.

Bij zijn benoeming in 2021 zei René Witzel: “Ik kijk er erg naar uit om samen met de gepassioneerde medewerkers dit sterke bedrijf en haar mooie merken verder te laten groeien, nieuwe kansen te onderzoeken en te investeren in de toekomst.”

Logisch want investeren in het verleden is bij herhaling lastig gebleken.

www.wpg.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.