WPP en Spotify gaan samen advertentieproducten aanbieden

WPP en Spotify gaan samen advertentieproducten aanbieden

WPP en Spotify gaan een samenwerking aan die WPP in staat zal stellen haar klanten vroegtijdige toegang te bieden tot Spotify's advertentieproducten, first-party intelligence en creatieve manieren om een betrokken publiek op schaal te bereiken. 

Als onderdeel van de samenwerking wordt Spotify het eerste digitale audioplatform dat rechtstreeks wordt geïntegreerd in de producten en oplossingen van WPP.

Effectieve digitale audioreclamestrategieën

Dit omvat een verkenning in samenhang met het insights-platform van Choreograph. In het samenwerkingsverband zal WPP Spotify gebruiken om integraties te ontwikkelen die Spotify's inzichten in gelegenheden van de first-party bieden om klanten te helpen inzicht te krijgen in geaggregeerde luisterpatronen om zo creatievere en effectievere digitale audioreclamestrategieën te ontwikkelen. 

WPP zal samenwerken met Spotify om toonaangevend thought leadership en grootschalige trainingsprogramma's te bieden voor haar medewerkers en klanten die zich richten op digitale audiocreativiteit en Spotify's innovatieve advertentieproducten. De teams en klanten van WPP zullen ook al in een vroeg stadium toegang krijgen tot Spotify's neuro-insights onderzoek dat zich richt op publiekstrends en inzichten. 

Sonic Science Insights Onderzoek

Eén van de eerste resultaten van de samenwerking is een WPP klantspecifieke versie van Spotify's Sonic Science insights onderzoek, uitgevoerd met WPP bureau Mindshare, dat het verband tussen Spotify, digitale audio-advertenties en luisteraars in detail beschrijft. In samenwerking met onderzoeksbureau Neuro-Insight heeft Spotify het Sonic Science Volume 1 onderzoek opnieuw uitgevoerd met audio-advertenties van WPP-klanten om te onderzoeken hoe hun advertenties betrokkenheid, emotionele intensiteit, geheugen en meer teweegbrengen. Opmerkelijke bevindingen zijn onder andere:

  • Immersed publiek: Spotify zorgt consequent voor een hogere betrokkenheid dan andere mediavormen zoals visuele media (+24%), andere audiomedia (+27%) en sociale media (+38%), met een stijging van de cijfers ten opzichte van Spotify's onderzoek uit 2021. 
  • Toegenomen betrokkenheid bij advertenties: We ontdekten dat luisteraars meer betrokken waren bij de advertenties van WPP-klanten in dit onderzoek dan in het onderzoek van 2021, met een toename van 17 procent in de overdracht van advertentiebetrokkenheid wanneer luisteraars van het luisteren naar muziek of podcasts naar een echte audio-advertentie van een WPP-klant gingen. 
  • Sterke betrokkenheid in zowel podcast- als muziekomgevingen: Het onderzoek toonde aan dat de advertentiebetrokkenheid hoog blijft bij luisteraars, ongeacht of ze naar muziek (+29%) of podcasts (+36%) luisterden. 

Kracht van audio

Stephan Pretorius, Chief Technology Officer bij WPP: "In het snel veranderende media- en entertainmentlandschap is audiostreaming een integraal onderdeel van het dagelijks leven geworden. Bij WPP erkennen we de kracht van audio als een essentieel onderdeel van marketing. De bedoeling van deze unieke samenwerking is om de inzichten van Spotify te integreren met het Choreograph-platform om meer innovatieve en relevante manieren te creëren om onze klanten in contact te brengen met hun klanten." 

Brian Berner, Global Head of Advertising Sales bij Spotify: "We werken al lange tijd samen met WPP om planners en inkopers van bureaus in staat te stellen beter geïnformeerde beslissingen te nemen bij het plannen van digitale audio. Met onze nieuwe wereldwijde samenwerking helpen we WPP-klanten hun strategie en planning te moderniseren. Meer dan 550 miljoen mensen in 184 markten bezoeken Spotify elke maand om zich te vermaken, te leren en te ontdekken, bijna 2,5 uur per dag. Omdat we innovatie in audio en de reclame-industrie in het algemeen blijven stimuleren, zijn partners zoals WPP van cruciaal belang om adverteerders, makers en publiek waar dan ook van dienst te kunnen zijn." 

www.wpp.com

www.spotify.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Onderzoek] DPG Media/Mindshare: optimale contactfrequentie voor radiocommercials 3 tot 6 keer

16-02-2024 | 00:40:00
Een contactfrequentie van 3 tot 6 keer is optimaal voor het realiseren van impact op herkenning. Dit blijkt uit een door Mindshare (GroupM/WPP) uitgevoerd onderzoek in opdracht van DPG Media Radio onder 2.2327 respondenten van 20 tot 54 jaar

Ruud Verheijen CEO Wavemaker

15-02-2024 | 22:19:00
GroupM Nederland heeft met onmiddellijker ingang Ruud Verheijen benoemd als CEO van Wavemaker. In zijn nieuwe rol zal hij verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van groei voor de klanten en het team van Wavemaker

Ubbo Maagdenberg CEO VML Netherlands

05-02-2024 | 14:00:00
Ubbo Maagdenberg is aangesteld als CEO van VML Netherlands. VML is een wereldwijd opererend WPP bureau met 150+ kantoren en 30.000+ werknemers wereldwijd dat is ontstaan in oktober 2023 door de fusie van Wunderman Thompson en VMLY&R. VML claimt het grootste creatieve bureau ter wereld te zijn

WPP: Hill & Knowlton en BCW fuseren tot Burson

26-01-2024 | 16:28:00
WPP heeft aangekondigd Hill & Knowlton en BCW te fuseren tot Burson. Hill & Knowlton is sinds 1987 eigendom van WPP; BCW is sinds 2000 eigendom van WPP

Isabelle Dacz verlaat Wavemaker

18-01-2024 | 21:48:00
Na een succesvolle periode van 8 jaar als CEO heeft Isabelle besloten dat de tijd is gekomen om uitdagingen buiten de organisatie aan te gaan

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.