Marketing Report
YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald nieuws

YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald

Communicatie- en pr-bureau Fitzgerald gaat aan de slag voor het internationale recruitmentbureau YoungCapital. De eerste pr-campagne Bridge the Gap is inmiddels gestart met een rondetafelgesprek over de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

YoungCapital, dat in 2000 door werkzoekende studenten is opgezet onder de naam StudentenWerk, zet zich in om jongeren en de young-minded aan het werk te helpen. Elk jaar produceert YoungCapital YOUNG magazine; een magazine voor werkgevers vol tips van experts, ervaringen van bedrijven, verhalen en inzichten van jongeren en uitgebreid onderzoek. Dit jaar is het thema: Bridge the Gap.

Met een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt vechten organisaties om jong talent. Globale (klimaat)ontwikkelingen en de bijkomende onzekerheden hebben impact op de baankeuze van jongeren. Dit blijkt uit representatief onderzoek van YoungCapital door Mediatest uitgevoerd onder 750 representatieve jongeren (van 15 tot en met 30 jaar) tussen 21 april en 2 mei 2023 dat gepubliceerd is in de nieuwe editie van de YOUNG The Recruitment Guide.

Duurzaamheid belangrijk

Salaris blijft een belangrijke factor, maar ze denken ook aan hun toekomst. 7 op de 10 jongeren vindt het belangrijk dat hun (toekomstige) werkgever een ESG-beleid heeft. Voor 4 op de 10 geeft dit zelfs de doorslag, zij vertrekken als hun werkgever niets aan duurzaamheid doet.

Dorien Kuiken, Managing Director bij Fitzgerald: “Fitzgerald is op dit inzicht gebouwd. Maatschappelijke impact moet een integraal onderdeel zijn van de bedrijfsstrategie, voor minder komt de volgende generatie niet uit bed. En terecht, vind ik persoonlijk. Bij YoungCapital voel je dezelfde energie zodra je het pand binnenloopt, zij begrijpen de generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt. Daarom hebben we ontzettend veel zin in deze samenwerking. Ons gezamenlijke doel is om de positionering van YoungCapital als dé jongerenspecialist nog sterker te maken.”

Mariska Visser, Managing Director YoungCapital Nederland: ‘’We kijken ernaar uit om samen met Fitzgerald een frisse blik op onze communicatie te werpen. In een tijd waarin de arbeidsmarkt voortdurend evolueert en duurzaamheid een centrale rol speelt in het keuzeproces van jonge talenten, geloven we dat we met Fitzgerald de juiste partner hebben gevonden om met onze missie een grotere positieve impact te maken.”

www.fitzgerald.amsterdam

www.thisisace.nl

www.youngcapital.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

fritz-kola introduceert vernieuwd design en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

18-04-2024 | 10:16:00
Het Duitse indie-kola merk fritz-kola introduceert een gemoderniseerd ontwerp voor de glazen flessen

[Interview] Deni Barisic: Met YoungCapital NEXT transformeren we van uitzend-plus-label naar een onafhankelijke detacheerder

26-01-2024 | 11:57:00
Deni Barisic is Head of Brands bij YoungCapital Next, dat met de toevoeging Next een andere merkidentiteit heeft gekregen. We spreken hem hierover

[Interview] Roland Ykel over Nationale Nederlanden-campagne: Maak je plannen waar, dit jaar

10-01-2024 | 15:52:00
Om Nederlanders te motiveren in actie te komen, heeft Nationale-Nederlanden de campagne: Maak je plannen waar, dit jaar geïntroduceerd

Nationale-Nederlanden lanceert campagne: Maak je plannen waar, dit jaar

08-01-2024 | 14:54:00
Hiermee spoort Nationale-Nederlanden iedereen aan het heft in eigen handen te nemen en in 2024 je doelen te bereiken

[Vacatures] Fitzgerald zoekt een (Senior) PR Consultant

16-10-2023 | 11:16:00
Fitzgerald is per direct op zoek naar een (Senior) PR Consultant · Amsterdam
 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief