Marketing Report
YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald nieuws

YoungCapital Nederland start samenwerking met Fitzgerald

Communicatie- en pr-bureau Fitzgerald gaat aan de slag voor het internationale recruitmentbureau YoungCapital. De eerste pr-campagne Bridge the Gap is inmiddels gestart met een rondetafelgesprek over de kloof tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

YoungCapital, dat in 2000 door werkzoekende studenten is opgezet onder de naam StudentenWerk, zet zich in om jongeren en de young-minded aan het werk te helpen. Elk jaar produceert YoungCapital YOUNG magazine; een magazine voor werkgevers vol tips van experts, ervaringen van bedrijven, verhalen en inzichten van jongeren en uitgebreid onderzoek. Dit jaar is het thema: Bridge the Gap.

Met een aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt vechten organisaties om jong talent. Globale (klimaat)ontwikkelingen en de bijkomende onzekerheden hebben impact op de baankeuze van jongeren. Dit blijkt uit representatief onderzoek van YoungCapital door Mediatest uitgevoerd onder 750 representatieve jongeren (van 15 tot en met 30 jaar) tussen 21 april en 2 mei 2023 dat gepubliceerd is in de nieuwe editie van de YOUNG The Recruitment Guide.

Duurzaamheid belangrijk

Salaris blijft een belangrijke factor, maar ze denken ook aan hun toekomst. 7 op de 10 jongeren vindt het belangrijk dat hun (toekomstige) werkgever een ESG-beleid heeft. Voor 4 op de 10 geeft dit zelfs de doorslag, zij vertrekken als hun werkgever niets aan duurzaamheid doet.

Dorien Kuiken, Managing Director bij Fitzgerald: “Fitzgerald is op dit inzicht gebouwd. Maatschappelijke impact moet een integraal onderdeel zijn van de bedrijfsstrategie, voor minder komt de volgende generatie niet uit bed. En terecht, vind ik persoonlijk. Bij YoungCapital voel je dezelfde energie zodra je het pand binnenloopt, zij begrijpen de generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt. Daarom hebben we ontzettend veel zin in deze samenwerking. Ons gezamenlijke doel is om de positionering van YoungCapital als dé jongerenspecialist nog sterker te maken.”

Mariska Visser, Managing Director YoungCapital Nederland: ‘’We kijken ernaar uit om samen met Fitzgerald een frisse blik op onze communicatie te werpen. In een tijd waarin de arbeidsmarkt voortdurend evolueert en duurzaamheid een centrale rol speelt in het keuzeproces van jonge talenten, geloven we dat we met Fitzgerald de juiste partner hebben gevonden om met onze missie een grotere positieve impact te maken.”

www.fitzgerald.amsterdam

www.thisisace.nl

www.youngcapital.nl

 

Lees ook:

Ace-bureaus ontwikkelen Doe maar zo!-campagne voor de Zonnebloem

25-09-2023 | 16:23:00
In de campagne wordt bewustwording gecreëerd voor situaties waar mensen met een lichamelijke beperking dagelijks mee te maken krijgen

Grand’Italia kiest voor Fitzgerald

15-06-2023 | 00:38:00
Communicatiebureau Fitzgerald gaat Grand’Italia ondersteunen met zijn influencer- en pr-strategie. De voedingsproducent, bekend van zijn pasta’s en sauzen, heeft na een bureau oriëntatie voor Fitzgerald gekozen om ze te ondersteunen bij het vergroten van de merkbekendheid

Airborne ontwikkelt podcast Op Koers voor Damen Shipyards

06-06-2023 | 11:14:00
De eerste afleveringen van Op Koers te beluisteren. Deze podcast geeft inzicht in de geschiedenis van Damen Shipyards Group. Ooit slechts een houten schuurtje aan de oevers van de Merwede, nu één van ‘s werelds grootste scheepsbouwers. Op Koers is ontwikkeld door audio agency Airborne.

HERC organiseert kunstveiling voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

23-05-2023 | 12:56:00
De gevolgen van de aardbeving van februari 2023 in Turkije en Syrië zullen nog jarenlang voelbaar zijn

Jasemen Nassab sluit zich aan bij communicatiebureau Fitzgerald

21-04-2023 | 10:54:03
Communicatiebureau Fitzgerald breidt het team uit met Jasemen Nassab als Junior Communicatie Strateeg. Nassab stroomt door vanuit AMARU; het opleidingsinstituut binnen Ace voor talent met diverse of vernieuwende perspectieven.
 

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.