Yune en ANWB lanceren commercial over 75 jaar Wegenwacht

Yune en ANWB lanceren commercial over 75 jaar Wegenwacht

De Wegenwacht van de ANWB bestaat 75 jaar en dat word gevierd met een commercial, mede ontwikkeld door Yune.

De video verbeeldt de historie van de Wegenwacht in enkele herkenbare oer-Nederlandse situaties. Zo zien we onder meer een familie met pech in de jaren vijftig (geholpen door Wegenwacht met motor en zijspan), voetbalsupporters op weg naar een wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het EK ‘88 en afsluitend een dame op een e-bike, vanuit de gedachte dat de ANWB anno 2021 pechhulp biedt aan auto- én fietsbestuurders.

Toine de Krosse, creatief communicatiestrateeg bij de ANWB: “Met deze commercial laten we zien dat de Wegenwacht haar leden al 75 hulp weer op weg helpt. We zijn altijd dichtbij en staan dag en nacht klaar om duizenden mensen per dag weer mobiel te krijgen.”

De video vormt de aftrap van het jubileumjaar 2021 waarin de Wegenwacht aan de hand van diverse content, campagnes en ledenactivaties stilstaat bij het rijke verleden en een blik werpt op de toekomst.

Pablo van den Berg, Managing Director van contentmarketingbureau YUNE, dat de commercial in co-creatie met de ANWB bedacht en produceerde: “Iedereen heeft een herinnering bij de Wegenwacht. Zowel aan de herkenbare autovloot als de gele praatpalen van vroeger. Deze iconen zijn verankerd in het collectief geheugen. Dat verdient een eerbetoon.”

De commercial van ANWB wordt ondersteund door het nummer Door De Wind, zoals uitgevoerd door Miss Montreal in het tv-programma Beste Zangers.

www.anwb.nl
www.yune.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.