Zandbeek komt met onderscheidende positionering en identiteit Zuyd Hogeschool

Zandbeek komt met onderscheidende positionering en identiteit Zuyd Hogeschool

Om haar breinpositie te verbeteren en merkvoorkeur verder te verhogen, schakelde Zuyd Hogeschool Zandbeek in. De onderwijsinstelling uit Limburg telt 14.000 studenten en staat steevast in de top 3 van beste hogescholen in Nederland.

Kwalitatief onderwijs alleen is niet genoeg om je onderscheidend te positioneren en nieuwe studenten aan te trekken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat sfeer en gevoel vooral doorslaggevend zijn bij de keuze van een onderwijsinstelling. Daarbij worstelt generatie Z met issues als prestatiedruk en zorgen om studieschulden. En het aantal inwoners en jongeren in Limburg krimpt.

Angelique Baguette, directeur marketing & communicatie Zuyd Hogeschool: “Vanuit die verschillende inzichten is het afgelopen jaar in diverse sprints met Zandbeek gewerkt aan een positionering, authentiek narratief en eigentijdse visuele identiteit. Daarbij hebben we ervoor gekozen om niet het onderwijsproduct centraal te stellen, maar de student zelf. Want Zuyd wil boven alles een veilige plek zijn voor haar studenten. Een plek waar ze kunnen leren, vieren, vallen, en weer opstaan. Een omgeving waar studenten geen nummer zijn.”   

Manifestfilm

“Juist door jezelf te zijn, verander je de wereld. Het begint met jou is daarom de nieuwe merkbelofte die we onlangs lanceerden via een manifestfilm met in de hoofdrol Manouk Pluis, bekend van de Netflix-hitserie Knokke Off én oud-student van Zuyd.”

De film is geregisseerd door Timon Moll. Als winnaar van een Televizier-Ring en gespecialiseerd in het Young Adult-genre maakte hij een film vanuit de ogen van de generatie waarvoor die is gemaakt.

De positionering en merkidentiteit zijn vanaf nu zichtbaar in alle communicatie-uitingen van Zuyd Hogeschool en haar circa 50 opleidingen.

Credits:

Bureau: Zandbeek | Fotografie: Marijke de Gruyter (via Foto Formation) | Regie: Timon Moll | D.O.P.: Richard Spierings | Sound design: Six Feet High | Media: ZIGT

www.zandbeek.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Zandbeek, Lievens en Connect winnen aanbesteding Rijkswaterstaat

21-06-2024 | 08:59:00
Voor Zandbeek is dit de vijfde opeenvolgende winst bij Rijkswaterstaat.

Zandbeek breidt uit

22-01-2024 | 09:37:00
Brand & communication agency Zandbeek start 2024 met een uitbreiding van de het team. Het bureau heeft onlangs zes medewerkers verwelkomd.

[Vacatures] Zandbeek zoekt een Senior Communicatieadviseur RWS

18-01-2024 | 12:06:27
Zandbeek is per direct op zoek naar een Senior Communicatieadviseur RWS

[Vacatures] Zandbeek zoekt een Medior Projectmanager

18-01-2024 | 11:55:00
Zandbeek is per direct op zoek naar een Medior Projectmanager

Zandbeek werkt voor Bruynzeel cosmetic homecare

04-12-2023 | 14:40:31
Het Eindhovense bureau Zandbeek is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van deze nieuwe lijn schoonmaakmiddelen.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.