Marketing Report
Zandbeek verzorgt rebranding voor multinational Vebego nieuws

Zandbeek verzorgt rebranding voor multinational Vebego

Vebego zet een volgende stap in het realiseren van haar strategische ambitie. In samenwerking met Zandbeek lanceert het familiebedrijf met bijna 40.000 medewerkers een vernieuwde identiteit, met één logo dat binnen drie jaar door alle Vebego-bedrijven gebruikt gaat worden.

Maatschappelijke impact

De stijl en merkarchitectuur zijn onderdeel van de ambitie om gezamenlijk herkend te worden als één merk door klanten en medewerkers en zo meer maatschappelijke impact te realiseren. Daarmee startte in 2021 de grootste merkoperatie uit de geschiedenis van Vebego.

De eerste horde was de herstructurering volgens een andere merkarchitectuur: een single brand strategy. Onder de noemer One Vebego transformeert het bedrijf nu van 130+ naar 11. In 2024 bestaat de organisatie uit die 11 grote bedrijven met één merknaam in België, Duitsland, Zwitserland en Nederland, die met tienduizenden medewerkers toonaangevend zijn in schoonmaak, zorg, facilitair management en groenvoorziening. VIM Group ondersteunt Vebego bij de implementatie van de internationale rebranding.

Inclusieve visuele identiteit

Fleur van Zandbeek, CEO: “Ons doel is om ervoor zorgen dat deze bedrijven voelen als één hechte Vebego-familie zonder verlies van autonomie en eigenheid. Hiervoor ontwikkelden we een inclusieve visuele identiteit, waarbij verbinding en draagvlak vooropstaan.”

Ton Goedmakers, CEO Vebego: “We zijn erg trots op de identiteit en stijl van Vebego. Die is eenvoudig, toegankelijk, menselijk en warm. Daarnaast versterkt de stap om naar een overkoepelend merk te gaan onze strategische keuze om te groeien en nog meer impact te maken. Het helpt ons bij het realiseren van een krachtige positionering richting de maatschappij, de arbeidsmarkt en opdrachtgevers.”

De samenwerking tussen Zandbeek en Vebego dateert al vanaf 1995: familiebedrijf Vebego is de founding client van het Eindhovense bureau, dat ook een familiebedrijf is.

www.zandbeek.com

www.vebego.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.