Zeeman lanceert duurzame zwembroeken en sneakersokken

Zeeman lanceert duurzame zwembroeken en sneakersokken

Zeeman lanceert een collectie met daarin onder meer zwembroeken gemaakt van PET flessen en sneakersokken van achtergelaten visnetten. Ook wordt kleding steeds vaker gemaakt van duurzaam katoen. Met de nieuwste collectie, die vanaf zaterdag 18 mei in de winkels ligt, bewijst Zeeman dat verantwoord gemaakte producten niet duur hoeven te zijn. Zeeman wil het hele assortiment textiel verduurzamen en gebruikt daarom steeds meer duurzaam katoen in producten. Zeeman koopt sinds 2015 katoen in via het Better Cotton Initiative. Dat is een samenwerking tussen ontwikkelorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven. In 2018 heeft Zeeman 1.655.513 kg duurzaam katoen ingekocht via het Better Cotton Initative. Dat is ongeveer 10 procent van het totaal. Hierdoor wordt het voor 1100 telers mogelijk om duurzamer te produceren. Zeeman wil dat in 2020 25 procent van de totale collectie uit duurzame materialen bestaat

Zwembroek gemaakt van polyester uit recyclede plastic flessen

Omdat een plastic flesje dezelfde samenstelling heeft als polyester, kun je van plastic flessen heel goed garen maken. Voor de zwembroek van Zeeman worden 7 pet flessen gebruikt. Op deze manier wordt plastic afval uit het milieu gehaald en wordt er in vergelijking met normaal polyester minder water en energie verspild.

Sneakersokken gemaakt van visnetten

Zeeman komt met speciale sokken gemaakt van gedumpte visnetten uit de Noordzee. Ze worden door Healthy Seas naar boven gehaald om te voorkomen dat er vissen in verstrikt raken. Van de netten wordt 100 procent duurzaam nylon gemaakt. Samen met bio-katoen worden hier heerlijk zachte sokken van gemaakt.

www.zeeman.nl

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.