Marketing Report
Zesde editie Dutch Podcast Awards: andere opzet nieuws

Zesde editie Dutch Podcast Awards: andere opzet

De zesde editie van de Dutch Podcast Awards is gelanceerd. De awards, een initiatief van BNR Nieuwsradio, worden sinds 2018 jaarlijks uitgereikt.

Er worden deze keer twee soorten prijzen uitgedeeld: 14 juryprijzen en 1 publieksprijs. Bij de juryprijzen worden de genomineerden én de winnaar bepaald door een vakjury. Deze vakjury bestaat uit 16 onafhankelijke juryleden. Publiekstemmen worden daarbij niet langer meegewogen in de beoordeling. Podcastmakers en -uitgeveers kunnen hun podcast aandragen voor een nominatie.

Jury

Juryleden beoordelen de podcasts op basis van duidelijke criteria die voor elke categorie zijn vastgesteld. Op 9 oktober worden per categorie 5 genomineerden bekendgemaakt. Dan volgt een verdere juryronde. Dit proces gaat op dezelfde manier als waarop The Best Picture bij de Oscars tot stand komt. De categoriewinnaars krijgen op maandagavond 6 november in het Instituut voor Beeld & Geluid hun felbegeerde award.

Daarnaast is er 1 publieksprijs. Tussen maandag 9 en vrijdag 27 oktober kan het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen op een podcast naar keuze. Hierbij geldt het simpele principe van: de meeste stemmen gelden.

Een kwaliteitsslag

De Dutch Podcast Awards zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot de belangrijkste prijzen in de branche. BNR Nieuwsradio organiseert de wedstrijd alweer voor de zesde keer. Deze editie ziet er dus anders uit dan voorgaande jaren. Marc Adriani, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio: “We hebben dit gedaan in goed overleg met vrijwel alle belangrijke podcastuitgevers van Nederland. Het is een duidelijke kwaliteitsslag. Op deze manier zijn de awards een betere afspiegeling van wat er in de branche wordt uitgegeven.”

Andere categorieën

Nieuw zijn ook de categorieën. Niet langer thema's maar het ambacht is leidend. Zo zijn er vanaf nu awards voor onder meer de beste dagelijkse podcast, de beste chatcast, het beste interview en de beste journalistieke productie.

De juryleden

Voor deze editie zijn er 16 juryleden afkomstig van verschillende uitgevers. Het juryproces is op een manier samengesteld waarmee het niet mogelijk is om eigen podcasts te beoordelen.

Lieke Malcorps, Dag en Nacht Media
Joep van der Laan, Mindshare
Annewil Neervens, Het Financieele Dagblad (FD Mediagroep)
Wendy Beenhakker, BNR Nieuwsradio (FD Mediagroep)
Camiel van Houdt, BNNVARA (NPO)
Mischa Blok, AVROTROS (NPO Radio 1)
Dinja Pannebakker, NPO FunX
Marvin Jacobs, Airborn Audio
Kadija Kabba, DPG Media
Corinne van Duin, Volkskrant Podcasts (DPG Media)
Richard den Haring, Studio14
Koos Tervooren, Microphone Media
Iddo Havinga, NRC Audio (Mediahuis)
Joost Koning, Broadcast Magazine
Tim Niehe, Tonny Media
Noortje Veldhuizen, De Stroom Podcasts

www.bnr.nl

www.podcastawards.nl

 

Lees ook:

[Marketing Report Radio - 17 oktober] Miranda Smit | Joost Istha | David de Jong | Jean Paul de Wild | Pien Cornelissen

27-09-2023 | 12:58:00
Luister dinsdag 17 oktober om 18:30 uur naar de uitzending van Marketing Report op New Business Radio. Uw prettige gespreksleider is presentator Peter Wybenga, bijgestaan door zijn razendsnelle sidekick Bas Vlugt

[Marketing Report Radio] Aldo Breed over Kiesjefolders.nl

26-09-2023 | 11:04:00
Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over de toekomst van de foldermarkt

[Marketing Report Radio] Herman Dummer over Dutch Media Week

26-09-2023 | 08:29:00
Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over het ontstaan van Dutch Media Week

[Marketing Report Radio] Martijn van Amersfoort over Melkunie

25-09-2023 | 15:06:00
Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over de submerken waar hij verantwoordelijk voor is binnen Melkunie

[Marketing Report Radio] Ingmar Bruinsma over Balzy

21-09-2023 | 10:45:00
Ingmar Bruinsma is co-founder van Balzy. Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we hem over het ontstaan van Balzy
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.