Marketing Report
Zevende editie Paff in oktober in Amsterdam nieuws

Zevende editie Paff in oktober in Amsterdam

Van 12 t/m 15 oktober 2023 vindt de zevende editie van Paff plaats, met het Ketelhuis als hoofdlocatie. Het jaarlijkse filmfestival is een initiatief van Het Parool en distributeur September Film, waarbij het publiek van recente kwaliteitsfilms kan genieten die als voorpremière te zien zijn. De openingsfilm en de slotfilm worden ook vertoond in Cinecenter, FC Hyena, FilmHallen, Kriterion en Rialto de Pijp. De aanduiding Paff staat voor Parool Film Fest

Openingsfilm Fallen Leaves

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.

De Finse filmmaker Aki Kaurismäki (Le Havree, The Other Side of Hope) realiseert met Fallen Leaves zijn negentiende speelfilm over universele thema’s als liefde, saamhorigheid en hoop. De film ging in wereldpremière op het Cannes Film Festival en won daar de Juryprijs. Vanaf 7 december 2023 is de film landelijk te zien in de bioscoop.

Paff

Paff biedt het publiek vier dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt.

Paff sluit zijn 7de festivaleditie af met Perfect Days van Wim Wenders (Pina, The Salt of the Earth), welke op zondag 15 oktober te zien zal zijn in Het Ketelhuis, Cinecenter, FC Hyena, FilmHallen, Kriterion en Rialto de Pijp. Daarnaast zijn er nog vijf films van het programma bekend: Het Smelt van Veerle Baetens, The Pot-au-feu van Anh Hung Tran, Le Livre des Solutions van Michel Gondry, Zomervacht van Joren Molter en About Dry Grasses van Nuri Bilge Ceylan. .

Slotfilm

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn zeer gestructureerde dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. Enkele onverwachte ontmoetingen onthullen geleidelijk meer over zijn verleden. Perfect Days is een ontroerende en poëtische reflectie op het vinden van schoonheid in de alledaagse wereld om ons heen. Winnaar van de prijs voor Beste Acteur tijdens het Filmfestival van Cannes. Perfect Days zal vanaf 14 december te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Eerste titels filmprogramma

Naast openingsfilm Fallen Leaves (Aki Kaurismäki) en de slotfilm zijn nog vijf films van het programma bekend:

Het Smelt is het regiedebuut van Veerle Baetens. Over Eva die, vele jaren na een traumatische zomer, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto. Zo wil zij niet alleen afrekenen met haar verleden, maar ook een beklijvende boodschap achterlaten. De hoofdrollen worden gespeeld door Charlotte De Bruyne en Rosa Marchant, die voor deze rol Beste Actrice op Sundance won.

Thet Pot-au-feu speelt zich af in 1885 en gaat over de romance tussen een kok (Juliette Binoche) en de chefkok voor wie zij werkt (Benoît Magimel). Regisseur Anh Hung Tran won dit jaar de prijs voor Beste Regisseur op het filmfestival van Cannes.

Le Livre des Solutions is de nieuwe komedie van Michel Gondry (Oscarwinnaar Eternal Sunshine of the Spotless Mind), over een regisseur die de demonen probeert te overwinnen die zijn creativiteit onderdrukken. Met hoofdrollen voor onder anderen Pierre Niney en Blanche Gardin, en een bijrol voor Sting. De film was dit jaar geselecteerd voor het Quinzaine-programma in Cannes.

Zomervacht van Joren Molter is een verfilming van de gelijknamige roman van Jaap Robben. Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt? Met hoofdrollen voor Micha Hulshof, Jarne Heylen en Joël in 't Veld. Zomervacht is geselecteerd tot slotfilm van het Nederlands Film Festival.

About Dry Grasses van Nuri Bilge Ceylan (The Wild Pear Tree, Winter Sleep) gaat over Samet, een jonge leraar die zijn vierde jaar verplichte dienst afmaakt in een afgelegen dorp in Anatolië, terwijl hij hoopt aangesteld te worden in Istanbul. Wanneer hij en zijn collega Kenan door twee vrouwelijke studenten worden beschuldigd van intimidatie, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan het grimmige leven waarin hij vast lijkt te zitten. Maar zijn ontmoeting met Nuray - zelf lerares - kan hem helpen zijn angst te overwinnen. Met in de hoofdrollen Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar en Musab Ekici. Merve Dizdar won voor haar rol de prijs van Beste Actrice tijdens het afgelopen Cannes Filmfestival.

www.paff.nl

 

Lees ook:

Pathé introduceert loyaltyprogramma Club Pathé

25-09-2023 | 17:28:00
Met een vernieuwde naam en visuele identiteit biedt Pathé een gratis loyaliteitsprogramma dat één plek biedt voor bezoekers om hun tickets te kopen

[Box Office] Retribution binnen in de top 10 | Week 39

25-09-2023 | 15:56:00
De actie-thriller Retribution was afgelopen weekend het meest populair

[Box Office] Romantisch After Everything aan kop | Week 38

18-09-2023 | 11:43:02
Het nieuwe deel in de After-reeks van romantische films trok afgelopen weekend de meeste mensen naar de bioscopen. Het publiek kan niet wachten hoe het verdergaat met Hardin en Tessa. Zal de liefde overwinnen of komen ze opnieuw allerlei obstakels tegen op het pad naar geluk?

[Box Office] The Nun 2 binnen op nummer 1 | Week 37

11-09-2023 | 16:02:26
De horror-thriller The Nun 2 komt deze week binnen op nummer 1 in de toplijst. In dit vervolg komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non 

Nederlands Film Festival sluit circulaire samenwerking met Swapfiets

05-09-2023 | 16:14:01
Met deze samenwerking moedigen NFF en Swapfiets het gebruik van de fiets aan als vervoermiddel in de stad Utrecht
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.