BenBits wint rechtszaak van Perfetti van Melle over natuurlijke kauwgom

BenBits wint rechtszaak van Perfetti van Melle over natuurlijke kauwgom

De rechtbank heeft BenBits in het gelijk gesteld en verwerpt het kort geding van snoepgoedfabrikant Perfetti van Melle Benelux BV. De kauwgom van BenBits mag de predicaten natuurlijk en plasticvrij blijven dragen. Perfetti stelde in de aanklacht dat de kauwgom niet was bereid op natuurlijke basis en daarom niet zo aangeduid zou mogen worden.

Milan Dontje, directeur van BenBits: “Ik ben blij dat de rechtbank BenBits in het gelijk heeft gesteld. Dit is niet alleen belangrijk voor de kauwgomrevolutie, het betekent ook veel voor onze rol als kleine en innovatieve speler. Wij hebben laten zien waar wij voor staan en geloven in een kauwgom en verpakking die beter is voor mens en milieu. Inmiddels produceert BenBits de kauwgom in een schildpadvorm in haar eigen fabriek in Heerhugowaard.”

BenBits plant-based kauwgom is vegan, heeft een natuurlijke gombasis, bevat geen kleurstoffen (zoals E171) en is suikervrij. BenBits heeft een plasticvrije verpakking van recyclebaar papier en steunt de Plastic Soup Foundation in haar missie om plastics en microplastics in de natuur te verminderen.

Foto: Yvonne Apeldoorn

https://www.benbits.com/

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.