Incentro rapporteert groei voor vijftiende jaar op rij

Incentro rapporteert groei voor vijftiende jaar op rij

Voor het vijftiende jaar op rij rapporteert Incentro groei. De voorlopige cijfers laten zien dat in 2020 de omzet uitkwam op bijna 57 miljoen euro, een groei van 8,8 procent ten opzichte van 2019. Het verwachte resultaat komt uit op 6,9 miljoen euro voor belastingen.

Stef Lagomatis, Board Member Incentro: “We presenteren wederom mooie voorlopige cijfers, dat doen we al vele jaren op rij. Met name omdat in 2020 de coronapandemie zo’n grote stempel heeft gedrukt op onze bedrijfsvoering, zijn we uitzonderlijk trots op de resultaten die we nu kunnen presenteren.”

Incentro heeft vanaf maart 2020 te maken gehad met de impact van de coronapandemie op haar business. Stef Lagomatis: “We zijn direct begonnen met een scenarioplanning nadat duidelijk werd dat sommige klanten hard geraakt zouden worden door de pandemie. Aan de hand van deze planning konden we sturen op de nieuwe realiteit die ontstond. We zagen dat klanten in bijvoorbeeld de branches travel/leisure en retail het moeilijk zouden krijgen. In de loop van de maanden die volgden is gebleken dat dit klopte en dat heeft onze omzet enkele miljoenen euro’s gedrukt in 2020.”

“Daar staat tegenover dat andere klanten juist profiteerden van de pandemie. Denk aan klanten in de logistieke sector en die een e-commerce-activiteit exploiteren. Wij hebben deze klanten kunnen helpen om hun digitale groei versneld vorm te geven, en daar is het gelukt de omzet te laten groeien. Het resultaat van beide ontwikkelingen is dat wij het jaar 2020 afsluiten met een omzet- en resultaat groei die ons, in het licht van de geschetste omstandigheden, uitzonderlijk trots maakt.”    

Incentro werkt internationaal veel samen met Google in het leveren en laten renderen van het Google Cloud Platform (GCP). Andere leveranciers waarmee de digitale dienstverlener partnert zijn Alfresco, UiPath, Commercetools, OutSystems en Mendix. In 2021 richt Incentro haar pijlen nog meer op het helpen van klanten met hun migratie naar, en het effectief inzetten van, het Google Cloud Platform (GCP).

Incentro heeft kantoren in Nederland, Spanje en sinds 2017 ook in Kenia. Vanuit daar wordt de Afrikaanse markt bedient. Als de enige Google Premier Partner in de regio heeft ook Incentro Africa de vraag naar Cloud diensten sterk zien toenemen. Dennis de Weerd, CEO Incentro Africa: "Waar de vraag vanuit Nederlandse klanten voor software ontwikkeling vanuit Afrika een dip liet zien, hebben we juist meer impactvolle software oplossingen voor de Afrikaanse markt mogen maken. Doordat onze diensten extra relevant zijn geworden hebben we een mooi resultaat kunnen neerzetten en impact kunnen maken."

www.incentro.com
www.incentro.com/en-ke

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.