Marketing Report
[Interview] Rolf van Oostrum (0930 creative agency): We maken f#cking mooi werk interview

[Interview] Rolf van Oostrum (0930 creative agency): We maken f#cking mooi werk

In de aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau100 tijdens het M100 Event op woensdag 7 december in de Kromhouthal Amsterdam doen wij een serie interviews met genomineerden. Wij spreken Rolf van Oostrum, Managing Director van 0930 creative agency.

Kun jij 0930 creative agency introduceren?

Wij zijn een creatief bureau gevestigd in de rauwe Houthavens te Amsterdam. Iedere dag helpen we klanten groeien EN zetten we ze in de spotlight met creatief en verrassend werk. Rise AND shine is dan ook onze filosofie. We zijn al sinds 2008 lekker aan de slag voor klanten in diverse branches. Fast movers, fashion, gaming, retail, automotive, voeding, financials, overheid, onderwijs, medicals en meer. 

Wat voor jaar is 2022 voor 0930 creative agency?

We zijn nu zo’n 14 jaar bezig en dit jaar voelt alsof het ons eerste is. Na de pandemie is er veel veranderd. De flow lijkt een beetje uit onze branche verdwenen. Klanten zijn voorzichtiger, je moet er als bureau harder aan trekken. Nog meer service bieden. Nog flexibeler zijn. En laat dat nu juist onze kracht zijn. 

Wat kan 0930 creative agency dat andere bureaus niet kunnen?

Naast dat we f#cking mooi werk maken zijn we een klein bureau met om ons heen een schil van de allerbeste talenten. Dat maakt dat we flexibel zijn en per direct kunnen opschalen indien nodig. Daarnaast zijn we likeable. En dit zeg ik natuurlijk niet over onszelf, maar dit krijgen we terug van klanten en onze eigen 0930 mensen. Sommige klanten zijn al meer dsn 10 jaar bij ons en als een contactpersoon een carriereswitch maakt, dan weet hij./zij ons heel snel weer te vinden. Mensen die bij 0930 werken verlaten ons zelden. De kortst zittende 0930-er zit er alweer vier jaar. Klanten en 0930-ers zijn loyaal naar ons en wij naar hun. 

Het is 2022. Een klant belt. Wat wil deze?

Veel voor weinig ;-) Valt wel mee hoor, maar je merkt dat klanten wat zorgvuldiger met hun potjes zijn en de focus leggen op de korte termijn. Terecht? Niet altijd. Ik denk dit juist een periode is om aan de lange termijn te denken. Ik snap heus wel dat de consument op dit moment kritischer kijkt naar prijs, maar prijs went snel. Heel snel en dan gaat de consument toch weer kiezen voor het meest likeable product. Met bureaus werkt dat ook zo, je moet juist nu investeren. Dat doen we dus ook. 

Wordt het al wat met de metaverse? Ik bedoel: vragen klanten ernaar, doen ze projecten?

Nee onze klanten vragen er nog niet naar, maar ik houd het zelf puur uit interesse nauwlettend in de gaten. Het is voor veel mensen nu nog moeilijk voor te stellen dat het ‘iets’ gaat worden met de Metaverse. Leven in een virtuele wereld naast de echte wereld klintk natuurlijk wat ver weg, maar veel mensen beseffen niet dat ze al een leven hebben in die tweede virtuele wereld. Een wereld met de perfecte versie van jezelf. De metaverse (of hoe we het straks ook gaan noemen) is slechts een volgende stap. 

Waarom zou het beste talent bij 0930 creative agency komen werken?

Tja, ik zou bijna zeggen: zie vraag 3. We hebben de mooiste en leukste klanten. En dan mag je daar iedere dag voor werken met ook nog eens de allerleukste mensen. En dan bedoel ik ook dat je er ECHT voor mag werken. Je bent bij ons geen nummer. Als je morgen bij ons begint, zit je overmogen bij de klant aan tafel. 

Wat is het laatste nieuws?

We hebben zojuist een pitch verloren. Dat hoor je niet vaak he? Als ik op Marketing Report kijk lijkt het wel alsof iedereen alleen maar pitches wint. Haha, begrijpelijk hoor. Goed nieuws delen is altijd leuker dan minder goed nieuws brengen. Deze week horen we of we een andere pitch wel winnen. Pitches, het blijft een mooi fenomeen, ik ga er maar eens een column aan wijden. We zijn verder druk bezig met allerlei new business trajecten. Daarnaast spreken we verschillende partijen voor mooie nieuwe samenwerkingen. We hebben met Servero een prachtige nieuwe klant. En we hebben een nieuw koffie apparaat op kantoor. Superlekker!

www.0930.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.