Marketing Report
[Interview] Georgette Schlick van Fremantle over produceren voor Netflix

[Interview] Georgette Schlick van Fremantle over produceren voor Netflix

Georgette Schlick is CEO van Fremantle Nederland en België. Deze functie bekleedt ze sinds 2014. Fremantle is onderdeel van RTL Group en produceert voor zowel RTL Nederland als de NPO, Talpa Network en Netflix. We spreken haar over onder meer produceren tijdens de coronacrisis, scripted content en werken met Netflix.

Georgette: "We zijn heel trots dat we voor Netflix de eerste original Nederlandse film en ook een serie mogen maken. Dat is een mijlpaal want de streamingdiensten zijn ontzettend belangrijk voor onze industrie. Daardoor verbreedt onze industrie. Voorheen kon je alleen scripted maken voor de NPO, voor Talpa Network of voor RTL Nederland. Nu is daar Amazon, Disney en Netflix bijgekomen. Het is druk maar hoe leuk is dat.

Georgette: "Netflix is Amerikaans. En ze komen naar Europa. Netflix neemt Amerikaanse voorwaarden mee. Een voorbeeld. In Amerika krijgen acteurs goed betaald, ook minder goede acteurs hebben een goede dagprijs. Dus kan Netflix zeggen; jij bent voor een lange periode exclusief aan ons verbonden. Niemand in Amerika die daar moeilijk over doet. Maar hier in Nederland zijn de dagprijzen van acteurs gewoon een stuk lager. Je kunt dan gewoon niet die exclusiviteit eisen. Er zijn tal van zaken waarover vooraf stevig moet worden gesproken. Dat gaat overigens in harmonie op een constructieve manier. Netflix is niet arrogant maar wel super georganiseerd."

Luister dit boeiende interview hier:

www.fremantle.nl
www.fremantle.com


Luister hier de volledige radio-uitzending van 19 januari 2021 terug:

Meer podcasts over marketing vind je hier: marketingreport.nl/podcastMarketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 18:30 tot 20:00 uur.  

Marketing Report Radio is een initiatief van Media Meetings & Magazines en Mediabureau ZIGT en wordt gesponsord door Logitech for Business


www.logitech.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.