[Interview] Marijke Gorissen (dentsu): Engage or be ignored

[Interview] Marijke Gorissen (dentsu): Engage or be ignored

Marijke Gorissen is Client Partner Global Clients bij dentsu Benelux. Zij is ook een van de juryleden van de Content Marketing | The Awards. We spreken haar over inspirerende cases en de trends in contentmarketing.

Kun je vertellen waar jij je binnen dentsu mee bezighoudt?

Zeker! Binnen dentsu media (één van de drie service lines, naast Creatie en CXM) ben ik verantwoordelijk voor de global klanten die actief zijn in de Benelux. Denk aan klanten als Heineken, Beiersdorf en Arla.

Mijn doel is ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn over onze geïntegreerde manier van werken, geïnspireerd worden met innovatieve projecten/ideeën en samenwerken met een enthousiast en kundig team. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de pitches binnen het global segment.

Naast mijn werk op klanten en pitches, houd ik me bezig met projecten rondom bepaalde onderwerpen zoals retail en branded content en de verschillende dentsu events (dentsu school of media, dentsu cafe).

Een enorm leuke, uitdagende en afwisselende baan dus!

Wat zijn de trends anno 2023 binnen contentmarketing en hoe ga jij daarmee om?

Engage or be ignored. In ons CMO-report die deze maand uit is gekomen, zie je dit heel duidelijk terugkomen: 79 procent van de CMO’s is het ermee eens dat in een wereld waar reclame gemakkelijker te negeren is, het belangrijker dan ooit is om te entertainen en te interacteren. Consumenten kiezen heel bewust waar ze hun tijd aan besteden en merken moeten deze aandacht kunnen pakken zonder de originele consumentenreis te onderbreken.

Merken die met goede content momenten van vreugde en humor bieden in dit huidige uitdagende economisch en cultureel klimaat, slaan de spijker op de kop.

There is no business without showbusiness: CMO’s zijn ervan overtuigd dat entertainment een belangrijk onderdeel zal blijven van het opbouwen van merken; niet alleen in 2023 maar ook de komende jaren.

Wat moeten opdrachtgevers juist wel en wat juist niet doen?

Wel: Investeren in de juiste content die perfect bij de doelgroep past. Dit is een samenwerking tussen adverteerders, creatieve bureaus en mediabureaus. Onderbouwd met duidelijke inzichten over de motivaties en verwachtingen van consumenten.

Niet: Content als losse flodder inzetten. Maak het onderdeel van de totale consumentenreis; niet eenmalig maar continu.

Wat is een project waar je bij betrokken bent geweest waar je trots op bent en waarom?

Afgelopen jaar hebben we binnen dentsu ons onder andere erg gefocust op het doormeten van de contentcampagnes (verder dan puur een media KPI). Veel adverteerders zijn gewend om bijvoorbeeld digitale campagnes goed door te meten terwijl contentcampagnes nog regelmatig in worden gezet met alleen een bereikdoelstelling. We zien dat niet alleen het verder doormeten maar ook het vervolgens optimaliseren heeft geleid tot veel betere resultaten voor onze klanten.

Wat is voor jou een mooie case bij de CMTA?

Persoonlijk zou ik het heel tof vinden om een contentcampagne te zien waarin een merk echt in staat is geweest om een doelgroep te beïnvloeden met iets positiefs. Een campagne waarin op basis van inzichten, een goed mediaplan en sterke creatieve content een gedragsverandering teweeg is gebracht.

Wat verwacht je van de CMTA dit jaar?

Ik hoop veel cases te zien waarin content en commerce samenkomen. Je ziet dit steeds meer terugkomen op platformen zoals TikTok. Consumenten worden meegenomen van een inspirationele lifestyle tot aan het verkopen van een product.

Wat is het laatste vermeldenswaardige nieuws?

Zowel onze klanten als wijzelf zijn druk bezig met AI. Hoe kunnen we met onze merken hier gebruik van maken? We zien dat het overgrote deel van de marketeers (77%) het ermee eens zijn dat AI (nog) niet in staat is om content te creëren die ons echt in ons hart raakt.

Zijn we bereid om meer te betalen voor content die door echte mensen gemaakt is? Hoe lang zijn we nog in staat om te onderscheiden wat AI gegenereerd is en wat niet? Wat mij betreft een fascinerend vraagstuk waar we de komende jaren nog heel druk mee zullen zijn!

Inzenden voor Content Marketing | The Awards

Lees hier alles over hoe in te zenden voor Content Marketing | The Awards 2023

www.cmta.nl

www.dentsu.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.