Marketing Report
Key ontwikkelt launch van Weerproof : eigenwijs met een rauw randje nieuws

Key ontwikkelt launch van Weerproof : eigenwijs met een rauw randje

Vanaf vandaag is onze stad Amsterdam het onderwerp van een aantal digitale uitingen van Amsterdam Weerproof. De organisatie, eerder bekend als Amsterdam Rainproof, wil de stad aanzetten tot actie, om zo beter voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatverandering. Daarbij gaat het niet alleen meer om regen, maar ook om andere thema’s. Digital marketing bureau Key Agency was verantwoordelijk voor het opzetten van het message house, het bouwen van de website en het creëren van de campagne.

Een rebranding met lef

Amsterdam Rainproof heeft een transformatie ondergaan naar Weerproof. Oorspronkelijk gericht op regen, heeft de organisatie haar missie uitgebreid met drie andere thema's: hitte, droogte, en overstromingsrisico. Omdat de originele
naam Rainproof daar niet bij past, werd er voor Weerproof gekozen.

Daniel Goedbloed: "Het zijn interessante maanden geweest.We zijn ontzettend trots op het nieuwe merk en op de campagne die we digitaal voeren. Met deze stap kunnen we nog meer Amsterdammers oproepen tot actie."

Een vernieuwde digitale ervaring

Key Agency heeft een rol gespeeld bij het vormgeven van de boodschappen van Weerproof. Dat begon bij het opzetten van een message house, een document dat de kern van alle communicatie samenvat. De website, herontwikkeld in lijn met huisstijl, biedt gebruikers een heldere route door de materie waar Weerproof zich mee bezighoudt. Zo wordt het voor professionals en bewoners makkelijker om bij te dragen aan een klimaatbestendig
Amsterdam. Vijf video-animaties, ook geproduceerd door Key Agency, brengen de thema's van Weerproof tot leven en bieden Amsterdammers concrete stappen om actie te ondernemen.

AI-campagnebeelden met een bijzonder verhaal

De lancering van het merk wordt onder de aandacht van de doelgroep gebracht doormiddel van een campagne. Opvallend hieraan is dat de beelden zijn gecreëerd met behulp van AI, een benadering die de boodschap van Weerproof extra kracht bijzet. Een uitgedroogde gracht, een oververhit kantoor op de Zuidas of Ajax kijken in een overstroomde woonkamer; het schieten van die beelden zou een grote productie zijn. Slim gebruik van AI maakt het mogelijk om deze persoonlijke situaties toch weer te geven.

Wilfred den Hertog: "We wilden de urgentie van extreem weer voelbaar maken voor de doelgroep. Deze beelden van wonderlijke, persoonlijke situaties, doen dat perfect."

Amsterdam in actie

Weerproof trapte de officiële lancering op 8 februari af met een event, waar partners samenkwamen om het merk live te zien gaan. Maar de oproep om in actie te komen stopt daar niet. Komende tijd blijven Key Agency en Amsterdam Weerproof samenwerken aan het verspreiden van de boodschap van het merk.

www.keyagency.nl

www.weerproof.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] Key Agency zoekt een UX/UI Designer

16-01-2024 | 07:51:00
Key Agency is per direct op zoekt naar een UX/UI Designer 32-40 uur per week Amsterdam

[Vacatures] Key Agency zoekt een Project/Traffic Manager

29-11-2023 | 09:27:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Project/Traffic Manager

[Interview] Wilfred den Hertog over Key Agency

02-11-2023 | 15:00:00
Wilfred den Hertog is Partner en Strategy Director bij Key Agency.Het creatief bureau richt zich op de digitale wereld en komt voort uit een samenvoeging van diverse specialistische bureaus, zoals Greymen&Co, DLVR en Socialfabriek

[Column] Wilfred den Hertog (Key Agency): Kan jouw marketing de verleiding van een onenightstand weerstaan?

17-10-2023 | 13:55:00
In de wereld van marketing draait alles om het bouwen van langdurige relaties met klanten om zo blijvend succes op de lange termijn te behalen. Toch vallen veel bedrijven nog steeds voor de verleiding van snelle resultaten en kortstondige flings, vergelijkbaar met een onenightstand

[Vacatures] Key Agency zoekt een Webcare Agent/Community Manager

05-07-2023 | 09:39:00
Key Agency is per direct op zoek naar een Webcare Agent/Community Manager 5-15 uur per week - Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief