Marketing Report
[Interview] Antoine Houtsma (Joe Public) over een leuke baan bij het leukste bureau van Nederland interview

[Interview] Antoine Houtsma (Joe Public) over een leuke baan bij het leukste bureau van Nederland

Joe Public Take-Away Advertising speelt zich in de kijker met opmerkelijke arbeidsvoorwaarden. Wij bellen met Antoine Houtsma, Creative Director bij Joe Public Benelux.

Dag Antoine, ik vind op LinkedIn een vette personeelsadvertentie van Joe Public. Meteen maar even met de deur in huis vallen: begrijp ik goed dat als ik bij jullie kom werken, dat ik dan een maand per jaar mag werken op jullie kantoor in Antwerpen, Johannesburg, Durban of Kaapstad?

Als jij bij ons komt werken? Haha, die sollicitatie had ik niet verwacht. Maar inderdaad, stel dat we jou aannemen dan mag je elk jaar vier weken je werk doen vanuit een van onze kantoren. Vooralsnog is dat op drie plekken in Zuid-Afrika en in Antwerpen. Naast Amsterdam natuurlijk, waar je de rest van het jaar werkt. Maar komend jaar willen we de volgende vestiging in Europa openen en daar moeten jaarlijks nieuwe Joe Publics bijkomen. Dus de mogelijkheden om in het buitenland te werken zullen steeds verder toenemen.

Wow, dat is echt moddervet. En de aanbieding geldt voor iedereen die voor jullie komt werken?

Dat geldt inderdaad voor iedereen. Of je nou creatief bent, accountmanager, strateeg of editor. Uiteraard in overleg en niet allemaal tegelijk.

Hoelang moet je voor jullie aan de slag voordat je daadwerkelijk wordt uitgezonden?

Goeie vraag, ik zou zeggen dat je eerst even een halfjaartje moet laten zien wat we aan je hebben, maar daarna be our guest.

En is het 1 keer of ieder jaar opnieuw?

Het is de bedoeling dat je dat ieder jaar mag doen.

Ik durf het bijna niet te vragen, maar de reis en verblijf… zit dat er ook in?

Nee dat niet. Gelukkig is de koers van de Rand gunstig voor iemand die euro’s verdient. Andersom mogen Joe’s uit Zuid-Afrika of Antwerpen ook een maand vanuit ons pand werken, dus wellicht zal er nog woonruimte geruild worden.

Wat voor soort mensen mag zich vandaag nog bij Joe Public melden voor welke posities?

We zoeken op dit moment een accountmanager met 3 tot 5 jaar ervaring. Wie zoekt die niet, zou ik bijna willen zeggen? En we zoeken een alleskunner die kan editen, camerawerk kan doen en grote of kleine regie-ambities heeft. Ook hier zou ik willen zeggen, wie zoekt die niet? Vandaar dat het in deze tijd dan ook zo belangrijk is om als bureau een te gekke werkgever te zijn. Naast onze workation bieden we dan ook nog meer nieuwigheden. Zoals een Joe Public Holiday, dat is een soort verlofsparen. Elk jaar dat je bij ons werkt krijg je een week extra verlof die je na 3 jaar op mag nemen. Zo kun je na 3 tot 5 jaar met een betaalde mini-sabbatical van 6 tot 8 weken.

Wat zijn de reacties uit de markt? Melden zich al reislustige sollicitanten?

De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar kom maar op met je sollicitatie Bas!

www.joepublic.nl

Lees ook:

[Interview] Antoine Houtsma (Joe Public): Ons model stelt creativiteit boven alles

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.