Marketing Report
Belga Films neemt Independent Films Nederland over nieuws

Belga Films neemt Independent Films Nederland over

De Belga Films groep neemt Independent Films Nederland over en consolideert zo zijn activiteiten in de Benelux.

Independent Films zet distributie in Nederland voort

De voorbije jaren hebben Marc Punt en zijn team het bedrijf uitgebouwd tot één van de belangrijkste onafhankelijke filmdistributeurs van Nederland. Independent Films Nederland zal, onder dezelfde naam, de distributie van de films van de groep Belga Films in Nederland voortzetten, evenals de distributie van Nederlandse films in samenwerking met lokale producenten. Het doel is om hun leidende rol in de onafhankelijke distributie te versterken en om met sterke lokale én internationale titels het marktaandeel aan te scherpen.

Patrick Vandenbosch – CEO van Belga Films – bedankt Marc Punt voor alles wat ze samen tot stand gebracht hebben en kijkt ernaar uit dit werk verder te zetten. Samen met Managing Director Klaas de Jager is het zijn missie om de activiteiten blijven te ontwikkelen en de samenwerking met de lokale spelers verder uit te diepen. Het ervaren team van Independent Films zal hierbij voordeel kunnen halen uit de synergiën die de Belga Films Groep uitgebouwd heeft.

Klaas de Jager, Managing Director Independent Films Nederland: "We kijken uit naar de toekomst met prachtige films die we in samenwerking met binnen- en buitenlandse partners gaan ontwikkelen en uitbrengen."

Focus op zowel lokale als internationale content

Deze overname past binnen de strategie van de groep Belga Films, waarbij gefocust wordt op de productie van zowel lokale als internationale content. Zo heeft de groep ook een aandeel in de Belgische animatiestudio nWave en worden internationale films ontwikkelt via het eigen bedrijf Belga Studios. Jérôme de Béthune – COO van Belga Films – bedankt het team van Klaas de Jager voor de uitstekende resultaten van de afgelopen jaren en is blij dat Belga Films op hun expertise kan rekenen in Nederland.

Marc Punt: "Ik heb Independent Films Nederland opgericht in 2000 en werk al meer dan 20 jaar in de opperbeste verstandhouding nauw samen met Belga Films. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Independent Films Nederland onder leiding van Patrick, Jérôme en Managing Director Klaas de Jager een mooie en succesvolle toekomst te wachten staat."

De line-up van Independent Films Nederland belooft een mooi najaar met de release van de Nederlandse komedie De Tatta’s in december en een spectaculair 2023 met langverwachte titels als John Wick 4Ladybug & Cat NoirAfter Everything, The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes en Net als in de Film.

www.belgafilms.be

www.independentfilms.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.