Marketing Report
Bud vervangt Jupiler bij Ajax

Bud vervangt Jupiler bij Ajax

Budweiser, in Nederland handelend onder de naam Bud, is voortaan partner van zowel het eerste mannen- als het eerste vrouwenteam van Ajax. Daarmee vervangt Bud het merk Jupiler. Beide merken zijn onderdeel van AB InBev.

Nicolas Bartholomeeusen, algemeen directeur van Bierbrouwerij AB InBev Nederland: "Bud is in de Verenigde Staten al onlosmakelijk verbonden met sportbeleving. Het hoofdmerk Budweiser is het officiële bier bij de FIFA World Cup 2022. Ajax staat wereldwijd bekend om talent en creativiteit. Het gaat daarbij om het verwezenlijken van je dromen, dat staat dicht bij de merkwaarden van Bud. Met de keuze van Budweiser in de VS om bijvoorbeeld vrouwenvoetbal op zowel land- als clubniveau te ondersteunen laten we zien dat we ook gaan voor waarden buiten het veld, wij gaan voor clubs en leagues met die ambitie."

Door het partnership van Bud krijgt de langlopende samenwerking tussen Ajax en Bierbrouwerij AB InBev een vervolg tot 30 juni 2025. Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: "Tijdens de gesprekken met AB InBev kwamen we al snel tot de conclusie dat Ajax en Bud veel overeenkomstige waarden hebben. Dat een gerenommeerd merk als Bud zich langdurig aan ons verbindt, biedt veel nieuwe kansen. Nadat we eerder al de samenwerking met adidas en Ziggo langdurig hebben verlengd, is ook dit verbeterde contract een bevestiging dat we geloven in duurzame partnerships."

De samenwerking tussen Ajax en Bud past in de wereldwijde sponsorstrategie van het biermerk, waarbinnen ook de FIFA World Cup 2022, het nationaal vrouwenteam van de VS en diverse Amerikaanse sportbonden zoals de MLB vallen. Volgens De Telegraaf zou 12 miljoen euro gemoeid zijn met het sponsorcontract .

Bud claimt het grootste biermerk ter wereld te zijn. In Nederland is Heineken het grootste biermerk. Bud is in Nederland de concurrentie aangegaan met Heineken en richt zich op met name grootstedelijke jongeren. Wereldwijd is InBev het grootste bierbedrijf, Heineken volgt als tweede.

In de Johan Cruijff Arena blijft Heineken geserveerd, ook bij wedstrijden van Ajax aangezien het Amsterdamse stadion een aparte sponsorovereenkomst heeft met de Nederlandse bierbrouwer.

www.ab-inbev.nl
www.ab-inbev.com
www.ajax.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.