[CMTA] Dentsu Creative: Rare Tijden

[CMTA] Dentsu Creative: Rare Tijden

Dit is een inzending voor Content Marketing | The Awards 2022 | www.cmta.nl

Winnaar Medal Creatie | Beste Video-Serie

We are Dentsu Creative Amsterdam, formerly known as dentsuACHTUNG! We craft forward thing brands, experiences, campaigns and content. With a fearless mix of modern creativity, optimism and positive energy. We build brands through strategy, creativity, technology and design. We believe that every contact moment with a brand is one where we can make the different. That’s why we don’t just specialize in brand positioning, identity design and integrated campaigns, but also in digital platforms, experience, innovation, social media, entertainment and content.

Elevator Pitch

De pandemie veranderde abrupt de manier waarop we met elkaar werken. Thuiswerken werd het nieuwe normaal. Of beter gezegd, het nieuwe abnormaal. Technologie hielp ons om verbonden te blijven, maar zorgde ook voor nieuwe uitdagingen. Zoals: Hoe run je een bedrijf van achter je laptop? En: Waar zit de unmute knop? Daarom bedachten we de satirische webserie Rare Tijden. Konden we tenminste nog een beetje lachen om ons eigen leed.

Briefing

Toen in maart 2020 de pandemie ons om de oren sloeg stonden we voor een grote uitdaging. Omdat een groot gedeelte van Nederland vanuit huis moest werken, werd het internet relevanter dan ooit. Maar dat gold helaas ook voor de frustratie en irritatie rondom ditzelfde medium. Zeg nou zelf, op een haperende internetverbinding terwijl je midden in je functioneringsgesprek zit, zit natuurlijk niemand te wachten.

Een grote kans voor KPN om zich op een positieve manier in de kijker te spelen en de mensen te verlossen van die haperende connectie. Maar hoe zorg je ervoor dat je opvalt tijdens een pandemie, zonder dat de consument het gevoel krijgt dat je een slaatje probeert te slaan uit hun ellende?

Strategie | Aanpak | Resultaat

Om te laten zien dat KPN de consument begrijpt, maakten we Rare Tijden. Een super herkenbare, satirische serie waarin we de dagelijkse beslommeringen van een bedrijf volgden dat  zijn weg probeert te vinden in het nieuwe normaal. Bedoeld om een lach op het gezicht te toveren van iedereen die thuis werkt – en om wat broodnodig entertainment te bieden voor wanneer je even niet aan het werk bent.

Om de belevingswereld van de kijkers op dat moment te spiegelen, vindt de hele serie plaats in videocalls. En zo werd hij ook geproduceerd. Daarnaast lopen de karakters enorm uiteen qua persoonlijkheid en hebben ze allemaal hun eigen, soms gekke, maniertjes. Dit zorgde ervoor dat iedereen wel iets van die ene collega in hen kon herkennen.

Naast het onderwerp en de manier van maken was ook de distributie... niet normaal. Omdat een groot gedeelte van de thuiswerkers veelvuldig op LinkedIn is, werd de serie ook in z'n volledigheid op dit platform weggezet. En met succes. Een overduidelijk teken dat zakelijke content, zeker in deze rare tijden, best wat meer luchtigheid, menselijkheid en humor kan gebruiken.

De serie was een groot succes onder thuiswerkers. Het positioneerde KPN als het echte Netwerk van Nederland door te laten zien dat ze hun doelgroep begrijpen. Ook had het significante impact op de beoogde merkdoelstellingen:

- Brengt mensen samen (21 procent naar 41 procent)
- Zet zich in voor een betere maatschappij (18 procent naar 31 procent)
- Is vooruitstrevend (37 procent) 

www.dentsuachtung.com

 

Dit is een genomineerde inzending voor Content Marketing | The Awards 2022

Content Marketing | The Awards vormen een grootse en feestelijke erkenning voor de beste contentmarketing cases, de beste expertise op gebied van creatie en distributie en de beste mensen en partijen in het vakgebied.

Binnen elk van de vijf award-categorieën wordt door de vakjury een Bronzen, Zilveren en Gouden Award toegekend. De beoordeling van de cases richt zich op de samenhang tussen briefing, strategie, aanpak en resultaten met substantiële aandacht voor consistentie en lange-termijn inzet die eigen is aan contentmarketing.

www.cmta.nl

Een overzicht van alle genomineerde cases staat hier

 

Partners CMTA

 


 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.