Marketing Report
Collection Glass van Duvel dit jaar ontworpen door FAKE (Manuel Seikritt)

Collection Glass van Duvel dit jaar ontworpen door FAKE (Manuel Seikritt)

Het jaarlijkse Collection Glass dat bierbrouwer Duvel op de markt brengt, is dit jaar ontworpen door FAKE. Dat is de artiestennaam van Manuel Seikritt, die sinds 2006 aan het werk is als street artist.

De Amsterdamse straatkunstenaar is bekend van het Super Nurse-kunstwerk dat wereldwijd tijdens de start van de pandemie veel indruk maakte. FAKE heeft het iconische Duvel-glas voorzien van een street art design. Duvel speelt met de campagne in op de street art trend: toegankelijke kunst voor iedereen waarin het dagelijks leven centraal staat. Naast het collectors item dat verkrijgbaar zal zijn in de retail en horeca is er tot en met zondag 12 september 2021 een bijpassende Art Walk gratis te bezoeken in Amsterdam-Noord. De wandeling bestaat uit 10 toonaangevende straatkunstwerken, waarbij FAKE vertelt over street art.

Manuel Seikritt (FAKE): “Ik vond het een eer en een mooie uitdaging om een glasontwerp voor Duvel te maken. Met mijn ontwerpen probeer ik altijd stof tot nadenken te geven, een dialoog op gang te brengen, toegankelijk en positief. De keuze voor de spanning tussen het engeltje en het duiveltje, lag voor mij voor de hand. We hebben eindelijk weer een stukje vrijheid herwonnen, na een lange periode van binnen zitten en regels volgen. We willen erop uit, de kroeg in, in gesprek met elkaar. We snakken naar ruimte en vrijheid, naar het stoute en ondeugende. In mijn ontwerp is het leven bij het duiveltje een stuk leuker dan bij het engeltje. De duvel kent geen regels en dat inspireert de engel. Ze lonkt naar hem en wil meedoen. Net als wij. En hoe kan dat beter dan met vrienden en dierbaren onder het genot van een glas Duvel in de kroeg? Dat duiveltje zit in ons allemaal en wil er graag weer eens uit.”  

Voor de Duvel Art Walk gingen Duvel en FAKE samen op zoek naar kunstwerken die bij de samenwerking passen. De walk start bij het NDSM-plein en eindigt in het Noorderpark bij Pompet, waar het glasontwerp een prominente plek heeft gekregen. FAKE neemt je mee langs een rauwe kunstroute, met enkele werken van hem zelf als ook werken van andere street-artists zoals Shoe, Juice, Sjem Bakkus & Lars Brehm. Bij ieder kunstwerk kan men intunen middels een speciale QR-code die toegang geeft tot de door FAKE ingesproken audiotour.



Het Belgische biermerk nodigt sinds 2007 artiesten en kunstenaars uit om hun herkenbare bierglas te voorzien van een eigen uniek ontwerp. Storyboard, het bureau dat gespecialiseerd is in influencermarketing, slaat voor het tweede jaar op rij de handen ineen met Duvel en is daardoor wederom verantwoordelijk voor de campagne rondom het Duvel Collection Glass. In 2020 was de eer aan Morrison Schiffmacher, waarbij ze de culturele trend rondom tatoeages vierden.

www.duvel.com

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.