Marketing Report
[Column] Arno Peperkoorn: Egoloos nieuws

[Column] Arno Peperkoorn: Egoloos

Vorige week was het Diversity Day, een dag waarop we diversiteit vieren en belangrijk maken.

Deze week was het coming out day, een dag waarop hen die niet hetero seksueel zijn uit de kast komen. Of liever gezegd een dag waarop duidelijk wordt gemaakt dat het belangrijk is dat mensen de ruimte voelen om te zijn wie ze zijn op dit vlak.

Kortom een dag met belang, een dag die er in mijn optiek niet zou moeten zijn. Immers, waarom moet een persoon verklaren wat iemands seksuele voorkeur is.  Waarom komt de heteroseksueel niet uit de kast? De ongelijkheid wordt gevoed. En dat gebeurt van jongs af aan.

Maar daar zijn we nog niet en tot die tijd zijn dagen als deze belangrijk.

Vorige week werd ook het DEI onderzoek gepresenteerd door stichting Reframe. Mede namens de BVA en de VIA presenteerde Kantar haar onderzoeksresultaten.

Een dag waarop ik een coming out moment had. Een moment waarop voor mij meer dan ooit zichtbaar werd dat mijn ego soms goed in de weg zit.

Ik kan mij hoorbaar en zichtbaar storen aan zaken die zo obvious zijn. Zaken die wij met IncludeNow en voor ons velen anderen jaren geleden aan de kaak stelden. Soms met succes maar vaak ook met weerstand.

Ik kan mij storen aan het feit dat er een moord op een persoon nodig was om bij merken, brancheorganisaties en bureaus in NL, DEI op de agenda te krijgen.

Ik kan mij storen aan het feit dat ik mensen het belang zie benoemen, die een aantal jaar geleden niet aan boord waren.

Ik kan mij storen aan het gebrek van daadwerkelijke implementaties in beleid en het ogenschijnlijk omarmen van DEI omdat het candy of the week is.

Ik ik ik.

Potverdomme!! Dat is nou precies het probleem! Het draait niet om mij! Wat ben ik nou aan het doen?

Het is geweldig dat mensen aan zijn. De noodzaak zien. Willen veranderen. Omarmen.

Met dit ego gedoe maak ik mijzelf een onderdeel van het probleem.

En ja, het onderzoek mag dieper, verder. Maar er is tenminste een onderzoek. Er is draagvlak! En daar mag een ieder trots op en blij mee zijn. Er kunnen echt heel veel dingen beter. Maar dat lukt niet vanaf een eiland.

Het is geweldig dat zij die het ooit niet zagen nu wel kijken.

Laten we verder kijken dan ons eigen ego. Onze eigen belangen. Laten we de noodzaak als branche omarmen. Ons werk beter maken. Van elkaar leren. Stoppen met praten en echt doen. Na de inspiratie en acceptatie door naar de implementatie!

Ook werd ik deze week gebeld door een bedrijf, dat mij had uitgenodigd voor een panel over DEI, dat mijn komst niet meer wenselijk was. Ik ben namelijk sinds kort werkzaam bij een concurrent. Een keuze die ik tracht te begrijpen. En die langs mijn ego lat is gelegd.

Een keuze die haaks staat op waar het over zou moeten gaan. Zaken beter maken. Met elkaar. Ongeacht je afkomst, geslacht, gezondheid of werkstatus in een veilige omgeving trachten samen verschil te maken.

Samen is egoloos.

---

Arno Peperkoorn is Chieft Talent Officer bij Omnicom MediaGroup

www.omnicommediagroup.com/markets/netherlands

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.