Marketing Report
Fonds Gehandicaptensport met online magazine over online campagne

Fonds Gehandicaptensport met online magazine over online campagne

Het Fonds Gehandicaptensport heeft een eigen online magazine gelanceerd onder de naam Tikeeneuromagazine. Het Fonds Gehandicaptensport kon een geplande collecteweek in verband met de coronacrisis niet door laten gaan.

In het magazine wordt teruggekeken naar de totstandkoming én de resultaten van de Tik 'n euro! campagne. Naast het reguliere collecteren zijn er veel insights van waarde gecollecteerd.

Binnen één dag lag er een strategie en binnen twee dagen een creatief concept. De campagne was binnen 9 dagen gerealiseerd. Alles is volgens de initiatiefnemers vanaf de keukentafel gemaakt. De radiocommercials zijn door Suzanne Schulting, Tim Coronel en Churandy Martina via WhatsApp ingesproken. Verder hebben meer dan 35 nationale sporthelden belangeloos een vuist willen maken voor de sporters met een handicap.

De gemiddelde donatie in een online collectebus (8,77 euro) is het vijftienvoudige van een offline collectebus (0,60 euro). Bij een langere voorbereidingstijd leert een simpele projectie dat het Fonds Gehandicaptensport op 380.000 euro aan online donaties waren uitgekomen. 

Het Tikeeneuromagazine is hier te vinden.

www.fondsgehandicaptensport.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief