Marketing Report
Gouden Film voor thriller Klem nieuws

Gouden Film voor thriller Klem

De thriller Klem heeft de Gouden Film behaald. 100.000 bioscoopbezoekers hebben de film, gebaseerd op de gelijknamige serie, van scenarist en regisseur Frank Ketelaar gezien.

In de film sleuren Marius (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) hun Hollandse vrienden Hugo (Barry Atsma) en Sophie (Ellen Parren) ongewild mee in de wereld van de Italiaanse maffia. Regisseur Frank Ketelaar en hoofdrolspeler Barry Atsma ontvingen gezamenlijk de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. Klem ontvangt de vierde Gouden Film van dit jaar. 

Frank Ketelaar regisseerde de film. Klem is gebaseerd op de serie die door Frank Ketelaar en Robert Kievit is ontwikkeld en tussen 2017 en 2020 is uitgezonden. De film is geproduceerd door BNNVARA in coproductie met VRT en gerealiseerd met steun van het CoBO Fonds. De hoofdrollen in Klem zijn voor Barry Atsma, Jacob Derwig, Georgina Verbaan, Ellen Parren, Claudia Vismara, Yenthe Bos, Zoë Cusell en Marie-Mae van Zuilen. Distributeur September Film draait Klem in 118 bioscopen.

Foto: NFF/Studio Elias

www.filmfestival.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.