Marketing Report
HERC organiseert kunstveiling voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië nieuws

HERC organiseert kunstveiling voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

De gevolgen van de aardbeving van februari 2023 in Turkije en Syrië zullen nog jarenlang voelbaar zijn, zowel in de getroffen landen als in aanverwante gemeenschappen over de hele wereld.

Bij het team van het Amsterdamse bureau HERC is er veel bezorgdheid en motivatie om actie te blijven ondernemen. Daarom organiseerde het creatieve bureau op donderdag 17 mei een kunstveiling. Kunstenaars Mous Lambarat, Eva Roefs, Bastiaan Woudt, Laila Cohen, Mounir Raji & Stig de Block stelden hun werk beschikbaar. 21 kunstwerken zijn geveild die in totaal ruim 13.400 euro hebben opgebracht.

HERC for Humanity

De veiling begon met een Q&A onder leiding van HERC’s strateeg Jhelisa Panfred met documentairemaker Ahmed Emin Batman, wiens onlangs gelanceerde film Do You Hear Our Voices de voortdurende benarde situatie in Turkije belicht op basis van zijn eigen ervaringen als vrijwilliger.

De veiling werd gehost door Tom Marsch, bestuurslid van We Are RA*W, een community van studenten en young professionals in de Nederlandse creatieve industrie. Er werd fanatiek geboden op de stukken, het hoogste bod van de avond was voor een speciale editie van Bastiaan Woudt, getiteld De Achterkant, die werd verkocht voor 2600 euro. In totaal is een bedrag van 13.400 euro opgebracht. Donaties zijn gedaan aan AHBAPAKUT en The White Helmets.

Nasleep verwoestende aardbeving

Elif Albayrak, Art Director bij HERC: "Van een afstand volgde ik de situatie in Turkije en Syrië en ik voelde me ontzettend machteloos. Ik wilde heel graag helpen, maar naast het delen van informatie op social media en sec geld doneren was er weinig mogelijk. Emilio de Haan (oprichter en ECD van HERC) en ik begonnen na te denken over wat we konden doen en welk moment het meest effectief is. We wilden niet iets organiseren wanneer er al veel media-aandacht was, maar juist wanneer de situatie naar de achtergrond verdween. De nasleep van de verwoestende aardbeving laat nog steeds diepe sporen na in de getroffen gebieden, en het is overduidelijk dat het herstelproces jaren in beslag zal nemen. We streven ernaar om mensen bewust te maken van de voortdurende situatie in Turkije en Syrië en hen aan te moedigen om te blijven helpen."

www.herc.agency

www.fitzgerald.amsterdam

Lees ook:

VPRO en HERC maken breinvoer

16-05-2023 | 11:54:00
Na een aanscherping van de positionering, nam de VPRO het creatief bureau HERC in de hand om de aangescherpte merkcampagne te ontwikkelen.

[Vacancy] HERC has a position for a Design Director

15-05-2023 | 10:37:00
HERC is directly looking for a Design Director

VPRO in zee met HERC voor campagne

22-11-2022 | 10:36:21
Na een kennismaking en strategische sessie gaat HERC, onderdeel van het ACE-netwerk, aan de slag voor de crossmediale omroepvereniging VPRO. Aan HERC de taak om, samen met de VPRO, een merk- en activatiecampagne te ontwikkelen om nieuwe generaties aan te spreken

HERC breidt team uit met vier talenten

01-11-2022 | 09:22:56
Boetiek agency HERC, onderdeel van ACE, breidt het team uit met vier talenten na de recente partnerships met Het Wereld Natuur Fonds en het Duitse kledingmerk ArmedAngels. De Franse David Diankanguila en Dimitri Deneuville treden toe als Creative Directors

Reclamebureau100 2023 | De Genomineerden

26-09-2022 | 18:48:00
De Reclamebureau100 2023 komt eraan! De lijst met de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse reclamebureauwereld wordt bekendgemaakt tijdens het M100 Event, woensdag 7 december 2022 in de Kromhouthal Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.