Incentro en Financial Access ondersteunen Afrikaanse markt tijdens crisis

Incentro en Financial Access ondersteunen Afrikaanse markt tijdens crisis

Financial advisory firma Financial Access en IT-bedrijf Incentro lanceren een nieuw fintech platform: LendXS, speciaal ontwikkeld voor de Afrikaanse markt. Dit platform helpt Afrikaanse banken om de kredietwaardigheid van kleine agrarische bedrijven en boeren beter te beoordelen, waardoor ze meer en sneller leningen kunnen verstrekken.  

De nationale voedselvoorziening in Afrika staat onder enorme druk door de coronacrisis, sprinkhanenplagen én overstromingen. Daarnaast is er een groot gat tussen vraag en aanbod van financiering voor kleine agrarische bedrijven en boeren. Weinig banken zijn bereid om krediet te verstrekken in deze sector, omdat de kosten hoog zijn en het kredietrisico simpelweg té groot. Het nieuwe fintech platform LendXS verzamelt en gebruikt data voor het onwikkelen van kredietprofielen van boeren. Deze profielen helpen banken om tegen lagere kosten én met minder risico meer leningen te verstrekken.  

LendXS is een initiatief van emerging markets financial advisory firma Financial Access en global local IT-bedrijf Incentro. Juist in deze tijd slaan deze bedrijven de handen ineen om toegang tot financiering in rurale gebieden in Afrika te vergroten en daarmee een bijdrage te leveren aan de verbetering van voedselzekerheid.

Eelko Bronkhorst, CEO van Financial Access: ‘Voor kleine agrarische bedrijven en boeren in Afrika is toegang tot financiering cruciaal om te kunnen produceren en lokale voedselzekerheid te garanderen Onze financiële kennis passen we graag toe in emerging markets, zodat we duurzaam impact creëren. Met Incentro hebben we een sterke partner die in staat is om onze data en analyses via innovatieve software-oplossingen op grote schaal bruikbaar te maken voor financiële instellingen.’ 

Dennis de Weerd, CEO Incentro Africa: "Met het nieuwe LendXS platform hopen we écht lokale impact te creëren. Door de onvoorspelbaarheid van deze tijd is het juist relevant om de handen nu ineen te slaan en het verschil te maken. Het partnerschap met Financial Access is niet alleen een manier om onze klanten nog beter te bedienen, maar ook een manier om zinvol werk te verrichten."

www.incentro.com
www.lendxs.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.