Jordi van den Bussche lanceert eerste skateboarding game Helskate

Jordi van den Bussche lanceert eerste skateboarding game Helskate

Jordi van den Bussche, beter bekend als YouTuber Kwebbelkop, lanceert met zijn gamestudio Phantom Coast de videogame Helskate. Dit najaar komt het spel in Early Access beschikbaar.

Helskate, geregisseerd en ontworpen door Steve Swink, onder andere bekend van Tony Hawk's Underground en Author of Game Feel, is een roguelite die arcade-stijl skateboarden combineert met stijlvolle character action combat. Van den Bussche omschrijft Helskate als een mix tussen het fantasierijke Elden Ring en Tony Hawk-games. Met een team van 20 ervaren gamedesigners is vier jaar aan Helskate gewerkt, maar ook ervaren onlinegamers krijgen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de game.

Helskate speelt zich af in de fictieve stad Vertheim, een plek vol goden en monsters die constant hoofdrolspeler Anton Falcon's droom om te skateboarden dwarsbomen. Ondanks de chaos en vernietiging, ziet Anton potentie in het stedelijke landschap van de stad als het perfecte skateparadijs. Maar voordat hij deze visie kan verwezenlijken, moeten hij en zijn skateboard vrienden eerst de monsters verslaan. Door te grinden, trucs uit te voeren en combo's te maken, zullen spelers hun weg banen door de gevaarlijke straten en de vervallen infrastructuur van Vertheim, vechtend om Anton's droom werkelijkheid te maken. Spelers kunnen verschillende wapens en uitrustingen combineren en upgraden om hun speelstijl aan te passen.

www.helskate.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.