Marketing Report
Leger des Heils ReShare en Cloudfactory bieden blik op toekomst van mode nieuws

Leger des Heils ReShare en Cloudfactory bieden blik op toekomst van mode

Cloudfactory heeft een campagne voor het Leger des Heils ReShare opgezet die gelanceerd is tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week: Een kledingstuk is niet altijd wat het lijkt.

De campagne Re-Imagine is de opvolger van Truly Destroyed, onlangs viermaal genomineerd voor de Dutch Creativity Awards, die inhaakte op peperdure ‘kapotte’ Balenciaga-sneakers en zo aandacht vroeg  voor daklozen.

Voor Re-Imagine vroeg Leger des Heils ReShare 5 ontwerpers om een collectie te maken van kleding uit hun sorteercentrum. Met de opdracht: bied een blik op een duurzame toekomst van mode (circulair design is niet voor niets een speerpunt van de Topsector Creatieve Industrie). Het resultaat: 25 exclusieve outfits die tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) tentoongesteld worden.

Sculptuur van tweedehands kleding

Reclamebureau Cloudfactory is verantwoordelijk voor de communicatie en visuele identiteit van de Re-Imagine collectie, én creëerde een sculptuur van tweedehands kleding die ook onthuld is op DSFW.

Julio Álvarez, creative director van Cloudfactory: “De beroemde kunstschilder Magritte schilderde ooit een pijp en schreef daaronder: ‘Ceci n’est pas une pipe.’ De gedachte achter de campagne is vergelijkbaar: wij laten een oud trainingsjack zien en zeggen dat het iets anders is.”

César García, creatieve partner van Álvarez: ‘Kan een tweedehands jack een prêt-à-porter jurk worden? Dat was de vraag. Het antwoord laat zich raden. De campagne laat de magie achter duurzame mode zien: een kleidingstuk is niet wat het lijkt. In de ogen en handen van een ontwerper kan een tweedehands kledingstuk het materiaal en de inspiratie vormen voor een compleet nieuw, verassend kledingstuk.”

www.reshare.nl

www.cloudfactory.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief.