Marketing Report
MeMo2 met partners dominant bij IAB Research Awards 2021

MeMo2 met partners dominant bij IAB Research Awards 2021

De organisatie rondom de IAB Europe Research Awards bekend gemaakt dat de Nederlandse Crossmedia meetspecialist MeMo2 in samenwerking met Publicis, Albert Heijn, Duracell en Iglo voor 6 van de 8 categorieën is genomineerd. De categorieën waar Publicis en MeMo2 namens het IAB Europe voor is genomineerd betreft Audience Measurement, Best Use of Research Budget, Brand Advertising Effectiveness, Crossmedia Research, Digital Advertising and Marketing Industry Insights en Research Innovation.

Retailer (Albert Heijn) en individuele CPG merken (Duracell en Iglo) hebben onder coördinatie van Publicis Media intensief met elkaar hebben samengewerkt om de effectiviteit van crossmedia advertising optimaal te laten renderen met instore promoties en zichtbaarheid.

Real-time en data-gedreven regie binnen dit proces werd verzorgd door het THX Shopper Analytics Platform van MeMo2. Daarbij werd gekeken naar Brand uplift, maar vooral naar de herkomst van (werkelijk) additionele verkopen boven normale volumes.

THX Shopper Analytics is een verbreding van het bestaande THX-platform dat in 2019 succesvol  in Nederland werd geïntroduceerd. Vorig jaar won het THX-platform nog 5 grote Europese Marketing en Research prijzen. Ook in Nederland viel het THX-platform in de prijzen met onder meer een MWG AMMA (Best Crossmedia Research) en een Crossmedia Innovatie Award.

Marcel Vogels, oprichter MeMo2: “Het MeMo2 team is natuurlijk zeer dankbaar dat grootheden als Albert Heijn, Duracell, Iglo en Publicis in deze zware coronacrisisperiode gewoon doorknallen met hun zoektocht naar crossmedia en instore synergie. Tegelijkertijd zie ik ook Annalect Nederland met meerdere nominaties dit jaar. Het betekent dat Nederland binnen Europa meer de leiding neemt over hoe we zo effectief mogelijk met media willen en mogen omgaan. Nederland speelt binnen EMEA Marcom Measurement dus gewoon Champions League. En daar mogen we echt trots op zijn.”

www.memo2.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief