Marketing Report
Omoda start met online verkoop kleding

Omoda start met online verkoop kleding

Het Zeeuwse familiebedrijf Omoda is op 17 augustus 2021 gestart met de online verkoop van dames- en herenkleding. De collectie, die bestaat uit items van meer dan honderd kledingmerken, is online verkrijgbaar in binnen- en buitenland.

Jan Baan, COO bij Omoda: “Wij gaan het verschil maken door klanten te verrassen met eindeloze en uitzonderlijke inspiratie, een unieke collectie en een hele hoop shopplezier.”

Met deze toevoeging aan Omodas assortiment dat tot nu toe bestond uit schoenen, tassen en accessoires, wordt de volgende stap voor klanten gezet. Zij kunnen op één plek terecht voor hun volledige outfit. Bovendien wordt er een weloverwogen collectie geboden.

Caroline van Kooten-Klein, hoofd van het kledinginkoopteam bij Omoda: "De collecties van andere aanbieders zijn zo gigantisch, dat een klant vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Omodas selectie daarentegen is met de hand samengesteld en opgebouwd met een bepaald concept in gedachten. Goede en betaalbare basics, key pieces die niet mogen ontbreken in iedere garderobe en natuurlijk de bijzondere items die de show stelen; we hebben het allemaal langs de Omoda-meetlat gelegd, waar voelen mensen zich speciaal in? Op deze manier combineert Omoda als fashionstore het boetiekgevoel als het gaat om hoe de collecties worden bepaald, met de schaalvoordelen van een ervaren onlineshop, zoals snelle levertijd en gratis verzending.”

Complete outfits

Bij Omoda kan men voor volledige looks shoppen, van shirt tot schoen. De outfits gestyled en hierin worden verschillende merken en prijscategorieën naar gecombineerd. Ieder kledingstuk wordt op drie manieren in een complete outfit verwerkt. Omoda kiest ervoor om drie stylingopties te laten zien van één artikel, om zoveel mogelijk kwalitatieve outfitinspiratie te bieden; voor iedere gelegenheid en stijl. Door de drie looks per artikel tevens op drie verschillende modellen te fotograferen, krijgt de klant een representatiever beeld van hoe een item staat bij bijvoorbeeld een bepaalde lengte of huidtint. Jan Baan: “Een enorme klus voor ons fotografie- en stylingteam, maar wel nodig volgens ons om echt waarde toe te voegen voor de consument aan het digitale winkelaanbod. Het draait niet enkel om het product, maar om wat je ermee kunt, hoe je het stylet. Als de bijna 150 jaar ervaring die we hebben in schoenen ons iets heeft geleerd, dan is het dat je altijd een stapje extra moet zetten wat betreft de shopbeleving van je klant. Dat denken wij heel goed naar mode te kunnen vertalen.”

Herfst/winter 2021/2022

Jan Baan: “Er is gestart met de verkoop van meer dan honderd kledingmerken. Enkele van die merken zijn grote namen als Tommy Hilfiger, Fabienne Chapot en Scotch & Soda, maar ook Nederlandse merken als Josh V en By Bar en upcoming merken als Lyle & Scott, Envii en Second Female. De kleding is verkrijgbaar in alle de landen waar Omoda actief is met een webshop. Voorlopig blijven de fysieke schoenenwinkels dus zoals ze zijn, maar gaat Omoda die bij succes ook omtoveren? Wie weet, we denken graag in mogelijkheden en verrassingen.”

www.omoda.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.