Marketing Report
Perplex & Frontis bundelen hun krachten nieuws

Perplex & Frontis bundelen hun krachten

De Nederlandse digitale full-service bureaus Perplex uit Arnhem en Frontis uit Varsseveld bundelen hun krachten en gaan samen. Het gezamenlijke bureau wil als full-service partner die zowel op het gebied van strategie, marketing, design, development, data en content hoogwaardige oplossingen bieden.

Jeffrey Schoemaker, CEO van Perplex: “Perplex en Frontis hebben een bijna 1-op-1 match qua visie, cultuur en waarden; een no-nonsense aanpak, sterk ondernemerschap en de wil om continue te leren staan voorop. Dat was voor ons van groot belang, omdat we nog járen samen door willen gaan. Vanuit een grote betrokkenheid en brede expertise maken we, in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers, al jarenlang de juiste vertaalslag naar de best passende digitale oplossingen waarbij de gebruiker voorop staat. Hierin zijn we echter ambitieus en willen we verder groeien.”

Met het samengaan van de bureaus ontstaat schaalgrootte en expertise om digitale uitdagingen aan te gaan. Daarnaast ondersteunt het de professionaliseringsslag, onder meer op het gebied van continuïteit in capaciteit, security en privacy en de behoefte aan 24/7 support. Om slagkracht en flexibiliteit te houden blijven beide vestigingen in Arnhem en Varsseveld autonoom en voorlopig onder de eigen naam opereren.

Sebastiaan Hemink, CEO van Frontis: “We hebben de afgelopen jaren al een mooie groei doorgemaakt, maar hebben de ambitie om extra stappen te zetten om nóg beter te anticiperen op de snel veranderende omstandigheden. Er ontstaat één toonaangevende organisatie met twee sterke vestigingen in Arnhem en Varsseveld, van waaruit we onze nationale en internationale klanten bedienen. We krijgen veel energie van deze nieuwe samenwerking en gaan vol vertrouwen de toekomst tegemoet".  

De organisatie telt 85 medewerkers en maakt grotendeels gebruik van dezelfde tooling en robuuste (Microsoft georiënteerde) technologie. Zo zijn beide bureaus Gold Partner van Microsoft en Umbraco, samen vormen zij een sterk front en vergaren ze een leidende positie in het Umbraco landschap. De samenwerking zorgt ervoor dat de bureaus hun kennis verdubbelen, waarbij zij elk hun eigen unieke expertise behouden. Zo heeft Perplex de afgelopen jaren meerdere awards gewonnen op het gebied van Umbraco, de Dutch Interactive Awards en de Grand Prix Contentmarketing. Ook is het ISO 27001-gecertificeerd, de officiële certificering op het gebied van informatiebeveiliging en heeft het haar eigen video & animatiespecialisten in huis. Frontis biedt naast hoogwaardige digital marketing diensten ook een uitgebreide techstack met ruime ervaring op het gebied van Microsoft Azure (cloud)diensten en headless CMS oplossingen. Naast Umbraco realiseert Frontis ook digitale oplossingen als gecertificeerd partner in het Kentico CMS. Door deze kennis te bundelen kunnen de bureaus elkaar zowel in de breedte als in de diepte van expertise versterken. In de nieuwe samenwerking speelt op de achtergrond ook Green Park Investment Partners een rol. Ze leveren specifieke kennis op het gebied van bedrijfsvoering, financiën en verantwoorde groei.

www.perplex.nl
www.frontis.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief